|   | 
  • Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başk


    Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başk
    AK Parti Kayseri İl Başkanlığının Tomarza ilçesinde düzenlediği ilçe danışma kurulu toplantısında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbe Araştırmaları Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, "Millet iradesine ipotek koyan ne kadar güç varsa"...

     Ak Parti Kayseri İl BaşkanlığınınTomarza ilçesinde düzenlediği ilçe danışma kurulu toplantısında konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Darbe Araştırmaları Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, "Millet iradesine ipotek koyan ne kadar güç varsa bunlarla hesaplaşma dönemi başladı" dedi.

    Tomarza Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Ak Parti KayseriMilletvekili Yaşar KarayelAk Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İlçe Başkanı Mehmet Bal, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ile teşkilat mensupları katıldı.

    Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, yaptığı konuşmada darbelere değinerek şunları söyledi:

    "Darbelerin oluş sebeplerine baktığımızda bunun iki temel sebebi var. Bunlardan birisi, Anadolu insanının devletin idari sınıfının yerine geçmesine mani olmak. İkincisi de Türkiye'nin ekonomik kaynaklarının belli çevrelerin elinde bulunmasını sağlamak. 60 Darbesi'nde muvaffak olmuşlar. 71 Muhtırası'nda muvaffak oldular. 80 Darbesi'nde muvaffak olduklarını hep birlikte yaşadık. 28 Şubat döneminde de bin yıl süreceğini söyleyip basına da manşet attırdılar. Ama sizlerin ve milletin sayesinde 15 yıl dahi sürmedi. Sonunda millet iradesi galip geldi. Millet iradesine ipotek koyan ne kadar güç varsa bunlarla hesaplaşma dönemi başladı. 60 Darbesi'nde bu ülke başbakanını astı. 71 muhtırasında, Meclis'te bildiriyi okudular. O bildiriye karşı koyan milletvekili dışında, Demirel de dahil olmak üzere kimse çıkmadı. Meclis'i teslim ettiler. Ne kadar apoletli insan varsa gelip Meclis'e oturdu. Böylece sivil idareyi ve sivil inisiyatifi ellerinden aldılar. Bunları şunun için anlatıyorum. Geçmişi iyi bilelim ki, içinde bulunduğumuz şartların kıymetini bilelim. Hangi noktadan nereye geldik? Hani Başbakanımız diyor ya nereden, nereye geldik. Onun için insan aklı unutmakla maluldür. 80 dönemine baktığımızda, 2 milyonun üzerinde insan fişlendi. Bunlara 1,5 milyonun üzerinde dava açıldı. Bunlardan 250'ye yakınına idam kararı verilerek 50'si idam edildi. Önce idam edip sonradan yaşını büyüttükleri insanlar oldu. İşte bunların bir daha olmaması için, 4 siyasi parti araştırma önergesi vererek komisyon kurulmasını sağladı. Bu komisyonda 1404 sayfalık bir rapor hazırlayarak Tbmm'ye sundu. Önümüzdeki aylar içerisinde görüşülüp yeni komisyonlar kurularak bu darbecilerden ve darbe zihniyetlerinden millet adına hesap sormaya devam edilecek."

    İl Başkanı Ömer Dengiz, Ak Parti Kayseri İl Teşkilatı'nın yaptığı çalışmalarla, tüm teşkilatlar arasında örnek olarak gösterilen bir birliktelik ve huzur olduğunu belirterek, "Bu durumu bizler değil, bizim dışımızdaki insanlar fark ediyor. Bu birlik, beraberlik ve huzuru nasıl yakaladığımızı diğer teşkilatlar da bizlere sürekli soruyor. Bu konuda bizim fazla bir çabamız olmuyor. Bizim teşkilatımızdaki insanlar o kadar güzel ki, o kadar ihlaslı ve bu işe o dava gözüyle bakıyor ve sahipleniyorlar ki o yüzden bizim aramıza nifak ve fitne girmiyor. Girdiği anda da bu sistem, bu güzellik, bu birlik ve beraberlik o insanı anında çemberin dışına itiyor. Niyetler halis olduğu için, neticeler de başarıyla geliyor" şeklinde konuştu. - KAYSERİ



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.