|   | 
  • AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖKSÜZKAYA'NIN 2012 DEĞERLENDİRMESİ


    AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖKSÜZKAYA'NIN 2012 DEĞERLENDİRMESİ
    AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 2012 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

     Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 2012 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

    Öksüzkaya, Türkiye'de 2012 yılının ekonomik olarak başarıyla yönetildiğini, bu süreçte büyüme kompozisyonunun iç ve dış talep arasında dengelendiğini cari açığın daraldığını ve enflasyonist baskıların azaldığını bildirdi.

    IMF'ye göre Türkiye'nin bu yıl, Avrupa'da Letonya ve Kosova'dan sonra en hızlı büyüyen ülke olduğunu belirten Öksüzkaya, şu bilgileri verdi:

    "Bu büyümenin önümüzdeki yıl yüzde 4, 2014 ve 2015 yıllarında ise yüzde 5 olacağı öngörülmektedir. 2012 sonu itibariyle, cari işlemler açığını önemli ölçüde azalttık, enflasyonu düşürdük, istihdamı artırdık, kamu borçlarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranını azalttık. Özetle, bütçe açığı ve büyüme hariç orta vadeli programda öngördüğümüz hedeflere genel hatlarıyla ulaştık. Geçen yılın sonunda yüzde 10,5'e çıkan enflasyon kasım ayında yüzde 6,4'e indirdik. Enflasyonun 2013'te yüzde 5,3'e gerilemesini bekliyoruz. Uzun yıllar çift hanelerde seyreden, hatta bazen 3 haneye çıkan enflasyonu tek haneye indirerek tarihi bir başarıya imza attık."

    2013 yılında da büyüme potansiyelini güçlendirecek makro ekonomik politikalar yürütüleceğini ifade eden Öksüzkaya, şöyle devam etti:

    "Yapısal reformları uygulamaya devam edeceğiz. Bu çerçevede, kayıt dışılıkla mücadele, eğitimde kalitenin artırılması ve iş gücü piyasasında esnekliğin sağlanması önemsediğimiz alanlardır. Hükümetimiz döneminde, altyapıda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde kara, hava ve demir yollarında büyük mesafeler katettik. Önümüzdeki dönemde de bu çabalarımızı yoğunlaştıracağız. Zorunlu eğitim süresini on iki yıla çıkartarak uluslararası ortalamaların seviyesine getirmiş olduk. 2013 yılında da, istikrarı korumayı amaçlayan, büyümeyi, istihdamı ve yatırımları destekleyen, eğitim, sağlık ve altyapıyı önceliklendiren, sosyal nitelikli harcamalara ağırlık veren, toplumsal refahı gözeten yönetim yapımız devam edecektir. 2013 yılında yatırımları ve istihdamı dolayısıyla reel ekonomiyi daha fazla destekleyeceğiz. Tarıma ve çiftçimize desteğimizi artırarak devam ettireceğiz. 2013 yılının ülkemiz için, bir önceki yılda olduğu gibi içeride ve dünyada önemli başarılarla dolu geçmesini temenni ediyor, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.