|   | 
  • Akademisyen çifte FETÖ’den hapis cezası


    Akademisyen çifte FETÖ’den hapis cezası
    Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında by lock kullandıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan ihraç akademisyen çifte ‘silahlı terör örgütüne üye olma suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar H.B. ile R.B. ve avukatları hazır bulundu. 
    Örgütün gizli haberleşme programı olan by lock kullandıkları iddiasıyla yargılanan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı eski Öğretim Üyesi tutuksuz sanık Doç. Dr. H.B. ve karısı ERÜ Tıp Fakültesi Tıbbı Genetik Ana Bilim Dalı eski Araştırma Görevlisi R.B. üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler. Tutuksuz sanık H.B., gerçeğin bir gün ortaya çıkacağını, mor beyin mağduru olduğunu düşündüğünü söylerken, R.B. ise " Adalete olan güvenimi halen korumaktayım. By lock kullanmadım. Adalet mülkün temelidir. Beraatımı istiyorum" dedi. 
    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tek tek yargılanan sanıklar H.B. ve eşi R.B.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.