|   | 
  • AKRAN BASKISI MAHALLE BASKISINDAN AĞIR BASIYOR


    AKRAN BASKISI MAHALLE BASKISINDAN AĞIR BASIYOR
    Nigde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Recep Özkan, akran baskısının mahalle baskısından daha çok öne çıktığını belirtti.

     Nigde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Recep Özkan, akran baskısının mahalle baskısından daha çok öne çıktığını belirtti. Yrd.Doç.Dr. Özkan televizyonlarda şiddet gösterilerinin uygun olmayan saatlerde yayınlanmasının, cinsellik, şiddet ve travmatik sahnelerin bulunduğu televizyon ve bilgisayar programları ile aşırı TV izleme ve bilgisayar kullanımının çocukların ruh sağlığını bozduğunu söyledi.

    Develi Belediyesi ve Develi Kız Meslek Lisesinin ortaklaşa yürütülen 'Hayallerime Güneş Doğuyor' projesi kapsamında kız öğrencilere, 'Akran Zorbalığı ve Şiddetin Önlenmesi' konularında eğitim semineri düzenlendi. Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Recep Özkan, "Akran baskısı, mahalle baskısından daha çok öne çıkıyor. Televizyonlarda şiddet gösterilerinin uygun olmayan saatlerde yayınlanması, cinsellik, şiddet ve travmatik sahnelerin bulunduğu televizyon ve bilgisayar programları ile aşırı TV izleme ve bilgisayar kullanmanın da çocukların ruh sağlığı bakımından tehlike içeriyor. Aile tarafından çocuğa ilgi gösterilmemesi, çocuğun saldırgan davranışlarına izin verici tutumlar sergilenmesi, 'Vur oğlum, Aslan oğlum, erkek adam vurdu mu' gibi çocukların saldırgan tutumları yanı sıra akran baskısı, aile baskısı, bireysel ve çevresel etkenlerin de etkisiyle ülke genelinde öğrencilerin yüzde 44'ü sözel, yüzde 30'u fiziksel yüzde 18'i duygusal,yüzde 8'i cinsel içerikli zorbalığa uğruyor" dedi.

    Özürlü çocukların, zorbalığa uğrama açısından kolay birer hedef olabildiklerine dikkat çeken Yrd.Doç.Dr. Özkan, okullarda rehberlik faaliyetlerine gereken önemin verilmemesi, okul bahçelerinin küçük olması ve öğrencilerin deşarj olamaması, olumlu davranış sergileyen öğrencilerin tespit edilememesi ve bu davranışların (ayın örnek öğrencisi seçilmesi gibi) teşvik edilmemesi ve ödüllendirilmemesi, okul meclislerinin etkin olarak çalıştırılamaması, öğrencilerin kendilerini özgürce ifade edebilecek ortamlara sahip olamaması, derslerin boş geçmesi, cep telefonlarının ders esnasında açık olmasının şiddet olasılığını arttıran faktörlerden olduğunu sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.