|   | 
  • Alerjik Nezle Bulaşıcı Değil


    Alerjik Nezle Bulaşıcı Değil
    Ev tozu akarı, polen, hayvan döküntüsü gibi maddelerle temas sonrası burun tıkanıklığı ve kaşıntısı ile hapşırık gibi belirtilere neden olan alerjik nezlenin bulaşıcı olmadığı belirtildi.

     Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, Ana belirtisi burun tıkanıklığı olan alerjik nezle şikâyetlerinin tedavi ile büyük ölçüde azaldığını belirtti. Prof. Dr. Tabak, "Alerjik nezle olan çocukta alerjiye neden olan hücreler virüslerin vücuda giriş kapısı gibi işlev gördüğünden, alerjik nezlesi olan çocuklarda virüslere bağlı kış enfeksiyonları daha sık görülmektedir." dedi.

            Küçük çocuklarda mevsim ayırmaksızın görülen ve büyük sıkıntılara neden olan alerjik nezlenin kendisinin bulaşıcı olmadığı ancak bu çocuklara kışın sık görülen viral enfeksiyonların daha kolay bulaşabildiği kaydedildi. Prof. Dr. Yonca Tabak, "Burunda tıkanıklığın ön planda görüldüğü alerjik nezle tedavi edildiğinde viral enfeksiyonlara bağlı sıkıntılar da azalmaktadır." diye konuştu.

            Küçük çocuklarda ana belirtisi geçmeyen burun tıkanıklığı olan alerjik nezlenin ev tozu akarı, polen ve hayvan döküntüsü gibi maddelerle temas sonrası geliştiğini belirten Prof. Dr. Tabak, hastalığın bulaşıcı olmadığının altını çizdi. 

            "ALERJİK HÜCRELER HASTALIĞI DAVET EDİYOR"

            Alerjiden sorumlu hücrelerin aynı zamanda virüslerin vücuda girişi kapısı gibi işlev gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Tabak, "Alerjisi olan çocuğa üst solunum yolu enfeksiyonu yapan nezle virüsleri daha kolay bulaşmaktadır." uyarısında bulundu. 

            Alerjiye bağlı olarak burnu tıkalı olan çocuğun bir de enfeksiyonla gelen burun tıkanıklığı, burun akıntısı gibi yakınmaları kolay atlatamadığını ifade eden Prof. Dr. Yonca Tabak, "Enfeksiyon genellikle uzun sürer ve geçmeyen geniz akıntısı, balgamlı öksürük gibi şikâyetlerle seyreder. Ancak alerjinin tedavisi ile çocuğun viral nezle, farenjit gibi enfeksiyonları sık kapması engellenebilir." diye konuştu. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.