|   | 
  • Ali İsmail Korkmaz Davası


    Ali İsmail Korkmaz Davası
    Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin dava kapsamında tutuklu bulunan 5 sanık Yozgat E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.

    Edinilen bilgiye göre, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan, aralarında bir polisin de olduğu sanıklar İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H'nin 3 Şubat 2014 günü yapılacak ilk duruşma öncesinde Kayseri Kapalı Cezaevine nakledilmesi için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi.

    İlk olarak Kayseri Kapalı Cezaevine getirilen sanıklar daha sonra "güvenlik" nedeniyle Yozgat E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na  nakledildi.

    Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla Korkmaz'ın darbedilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H. tutuklanmıştı. Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

    Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Kasım'da görülmeye başlaması planlanan davanın ilk duruşmasının, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapor doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle 3 Şubat 2014'te Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılması kararlaştırılmıştı. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.