|   | 
  • ALTINKAYA : "YIPRANMA HAKKINI YENİDEN İSTİYORLAR"


    ALTINKAYA :
    Veli Altınkaya, 2008 yılında gazetecilerin yıpranma hakkının elinden alındığını belirtti.

     Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, 2008 yılında sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişikle gazetecilerin yıpranma hakkının elinden alındığını belirterek, "Bu konuda ilgili makamlara sorunlarımızı ilettik. Özellikle Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'a ilettik. Çalışma Bakanlığı yıpranma ve başka haklarla ilgili çalışma yapıyor. Bunu formüle etmeye çalışıyor. Beklentimiz yıpranma hakkının yeniden gazetecilere verilmesi yönünde."

    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti yönetimi Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Yılmaz, günün çalışan insanlar adına hayırlı olması temennisinde bulundu. Yılmaz, "Bayramlarda olsa sektör içerisinde çalışanların insanların dertleri tek taraflı değil karşılıklıdır. Bunların kamuoyuna taşınması ile birlikte yapılacak olan düzenlemeler adına düzenlemeyi yapacak insanlar adına destek oluyor. Basının zorluğu bilindiği gibi ekonomik zorluk. Taşrada yerel basında çalışan arkadaşların yaşadığı en büyük sorundur. Bu belli bir ilan ve reklam pastasından alınan paylar var. Burada özellikle basın kuruluşlarının fazla olması nedeniyle gelir seviyesi düşük kalıyor. İstenilen seviyede gazete çıkması, basılması ve dağıtılması da ciddi maliyet gerektiriyor. Bunun karşılanması adına Mali külfeteler var. Bunların altından çıkmakta zaman zaman sıkıntı oluyor. Yerel de de bir sesin olması gerekliliğini biliyoruz. Yerelde kamuoyunun en uçtaki sesin duyulmasında etkindir. Bunların olması ve devam etmesi gerekir. İnşallah sivil bir anayasa ile birlikte demokratik ortam çok daha iyi olacaktır. Çalışanların haklarının kollanması adına yeni düzenlemeler tüm siyasi partilerin katılımı ile yapılması planlanan sivil anayasa ile çözülecektir." dedi.

    Sektördeki sıkıntıları dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise şöyle konuştu: "Çalışan gazeteciler gününü 40 yıl öncesine kadar çalışan gazeteciler bayramı olarak kutluyorduk. 212 diye bilinen kanun 10 Ocak 1961 yılında çıktı. 1971 yılına kadar olan süreçte. Burada gazeteciler için ciddi haklar verildi. Demokrasinin hakim olduğu ülkelerde en büyük hakların verildiği bir süreçti. 12 Mart 1971 yılında hakların bir bölümü geri alındı. Sosyal hakların büyük bir bölümü sıkıntıya düştü. 2008 yılında sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişikle yıpranma hakları elinden alındı. Bu konuda ilgili makamlara sorunlarımızı ilettik. Özellikle Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'a ilettik. Çalışma Bakanlığı'nın yıpranma ve başka haklarla ilgili çalışma yapıyor. Bunu formüle etmeye çalışıyor. Beklentimiz bu yöndedir. Sektörümüzde ciddi sıkıntılar var. Temelde ekonomik sıkıntılar var. Kurumlara yansıyan ekonomik sıkıntılar çalışanlarına kadar yansıyor. Yeni Anayasa yapılarak bu sorunların ortadan kalkacağına inanıyoruz."

    Ziyaret sonrasında Vali Yılmaz, gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Daha sonra gazeteciler gün nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.