|   | 
  • Alzehimer Hastası Kayıp Kadın Hastanede Bulundu


    Alzehimer Hastası Kayıp Kadın Hastanede Bulundu
    Kayseri?de kaybolan 69 yaşındaki Alzheimer hastası kadın, 5 günlük arama çalışmalarının ardından özel bir hastanede bulundu.

     Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde muayene olduktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Alzheimer hastası Hatun Fidan, özel bir hastanede bulundu. Evine giderken yolda kalp krizi geçirdiği ve özel bir hastaneye kaldırıldığı ortaya çıkan Fidan, polis ekiplerinin ve ailesinin ara çalışma sonucunda bulundu. Özel bir hastanede tedavisi yapılan ve ailesine ulaşılamadığı için taburcu edilmeyen Fidan, kendisi adına verilen kayıp ilanını gören vatandaşlar tarafından ailesine haber verilmesiyle 5 günlük hasret sona erdi.
    Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde muayene olduktan sonra evine gitmek yola çıktığını ancak daha sonrasını hatırlamadığını belirten Hatun Fidan, yaşadıklarını şöyle anlattı:
    ?İlk başta diş doktoruna gittim dişlerimi taktırdım. Oradan hastaneye gidip ilacımı yazdırdıktan sonra hastaneden çıkmış, nasıl olmuşsa baygınlık geçirmişim. Baygınlık geçirince birisi beni alıp özel bir hasteneye götürmüş. Orada doktorlar kalp krizi geçirdiğimi ve anjiyo olmam gerektiğini söylediler. O gün içinde kalp hastalığım olduğunu söyleyip bana balon tedavisi yaptılar. Acilde iki gece yattıktan sonra beni özel odaya aldılar. Doktora taburcu olmak istediğimi söyledim ama damarlarımın tıkalı olduğunu söyleyip beni taburcu etmedi. Ama bütün bunlardan çocuklarımın haberi yoktu. 5 çocuğum var ama sadece biri burada diğerleri yurt dışında yaşıyor. Burada yaşayan çocuğumda benim hastanede olduğumu bilmediği için her yere kayıp ilanı vermiş.?
    Annesine ulaşamayınca her yere kayıp ilanı verip tüm imkanları seferber ettiklerini söyleyen Hatun Fidan?ın kızı ise, ?İki gün üst üste annemi aradık ve annem telefonlara cevap vermedi. Çünkü annem sara hastası ve zaman zaman bayılmaları oluyordu. Kapıyı açtırıp girdik fakat annemin içerde olmadığını görünce karakola gidip kayıp duyurusunda bulunduk. Daha sonra hastaneler bakıldı ama sadece Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saat 01.30?da muayene olduğuna dair kayıt vardı. Kamera kayıtlarına baktırdık hastaneye girerken ki görüntülerini bulduk ama oradan sonra ne oldu hiç kimsenin haberi yok. Daha sonra elimizden gelen bütün imkaları seferber etmeye başladık. Bütün karakollara, sosyal medyaya ilan verdik. Fotoğraflarını çoğaltıp sokaklara asmıştık ki sabah emniyetten haber geldi. Daha sonrada sosyal medya üzerinden verdiğimiz ilandan görenler olmuş ve bizi aradılar. Bizde annemi almaya gittik? ifadelerini kullandı.
    ?Annemi almaya gittiğimde annem kaç gündür neden gelmediniz diye sordu ama bizim günlerdir kendisini aradığımızı bilmiyordu? diyen Fidan?ın kızı, ?Daha sonra doktoruyla görüştük ki annem hastaneden çıkıp eve gelirken yolda kalp krizi geçirmiş. Annemi gören vatandaşlardan biri hastaneye haber vermiş annemi hastaneye alır almaz müdahale etmişler. Annemi bulunca günlerdir yaşadığımız sıkıntıları unuttuk. Bu bize ders oldu. İnsanların biraz daha duyarlı olması gerektiğini öğrendik. İnsanlar ellerindekinin değerini bilmeleri gerekiyor? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.