|   | 
  • Ankilozan Spondilit İle Yaşam


    Ankilozan Spondilit İle Yaşam
    Ankilozan Spondilit'in, omurga ve büyük eklemlerde inflamasyon (iltihap), geceleri olan bel ağrısı, belde sertlik, kamburlaşma, yapısal belirtiler ve anterior üveit denen göz iltihabı ile karakterize bir hastalık olduğu bildirildi.

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ''Ankilozan Spondilit ile Yaşam'' konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Dahili Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Soner Şenel, hastalıkla ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Şenel, ''Ankilozan Spondilit, en sık bel ağrısı ile ortaya çıkar. Antilozan Spondilit, hafif ve orta inflamasyon (iltihap) atakları ve az ya da hiç inflamasyon olmayan dönemlerle ilerler. Bazı hastalarda hastalığın seyri ağır ve ilerleyici olur, belirgin şekil bozuklukları gelişir'' dedi.
    Toplantıya katılan bazı Ankilozan Spondilit teşhisi konulan hastalar, uzmanlara bu rahatsızlıklarıyla ilgili sorular sordular. Uzmanlar, hastalara durumlarıyla ilgili bilgiler verirken, bu rahatsızlıkla baş edebilme ve bu rahatsızlıkla beraber, nasıl kaliteli bir yaşam sürülebileceği konularında da görüşlerini aktardılar.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.