|   | 
  • Anne Akademisi


    Anne Akademisi
    Büyükşehir Belediyesi 'Her anne bir okuldur' sözünden yola çıkarak daha sağlıklı aileler için Anne Akademisi kurdu. Huzur Çınarı Projesi çatısı altında faaliyet gösteren Anne Akademisi'nin tanıtımında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki her işin başının eğitim olduğunu belirterek, "Eğitimli ve donanımlı bir hanımefendinin aileye katacağı çok güzellikler var" dedi.

     Anne Akademisi tanıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'nin yanı sıra Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı, İl Müftü Vekili, anneler ve anne adayları katıldı.
    HUZUR ÇINARI, HUZUR GETİRİYOR
    Anne Akademisinin doğuşu ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, ailede yaşanan erozyona dikkat çekti. Tuzcuoğlu, "Toplumsal değerlerimizden kopuş, o değerlerin yerine bizim toplumsal dokumuza uygun olmayan yeni değerlerin transfer olması ve gelişen hayatın diğer birçok farklı sorunları, aile ile ilgili ciddi sorunlar üretmeye başladı. Bununla ilgili olarak da devletin birçok kurumunda bu krizi önlemeye yönelik refleksler ortaya çıktı. Sayın Başkanımız bizden aile ile ilgili çalışma yapmamızı istedi. Bu söz bir tohum oldu ve biz geçen yıl Huzur Çınarı çatısı altında aile akademisi eğitim programını tatbik ettik. Bu yıl anneyi eğitmeye yönelik anne akademisi projesi yapıldı. Yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Başkanımıza eğitim faaliyetlerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
    AİLENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de son yıllarda ailelerde yaşanan erozyona dikkat çekerek, "Boşanmaların ve geçimsizliğin artması, çocukların özensiz yetiştirilmesi hepimizi ciddi olarak yaralıyor. Bu sorunların azaltılması için Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetlerinin yıllardır süren güzel bir çalışması var. Aile müessesi dünyada çok büyük erozyonu uğramış durumda. Amerika'ya gittiğimde taksilerin üzerinde koca koca reklam tabelaları vardı. Bu tabelalarda "babası kim?" şeklinde yazılar yazıyordu. Dediler ki, 'Burada evlilik oranları çok düştü. Burada evlilikler yüzde 25 gözüküyor; ama vergi diliminden düşmek için mesai arkadaşları kendilerini resmiyette evli gösteriyorlar. Gerçek evlilik yüzde 10 seviyesinde. Geriye kalan yüzde 90 başka türlü ilişkilere girdiğinden birçok ailesiz çocuk dünyaya geliyor. Bu çocuk kime ait sorusu ortaya çıkıyor. Bu yüzden burada en çok para kazanan grup biyoloji labaratuvarları. Babalığın bulunması için tahlil yapılıyor. İşte onların reklamları taksilerin üzerindeki.' Amerika'da durum bu. Oysa bizim inancımıza göre evlilikte keramet vardır, kutsallık vardır, bereket vardır, o yuvaya saygı duyulduğu takdirde o yuvada huzur vardır ve bunun neticesinde de salih evlatlar vardır, sonunda Cennet vardır" dedi.
    Her işin başının eğitim olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, donanımlı ve eğitimli bir hanımefendinin aileye vereceği çok şey olduğunu kaydederek, "İnsanda iyilik de var, kötülük de var. Donanımlı bir anne önce kendini tanır, kendini bilir. Siz kendinizi bilirseniz iyilik tarafınızı geliştiriyorsunuz ve size iyilik tarafınız hakim oluyor. Böyle bir hanım kendi yavrusunu iyi yetiştirecektir" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Anne Akademisi'nin ilk kursiyerlerine sertifikaları verildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.