|   | 
  • Arabada İkinci El Piyasası Durgun


    Arabada İkinci El Piyasası Durgun
    Okul sezonu açılışı ve Kurban Bayramı sonrası ikinci el araba satışlarının adeta bıçak gibi kesildiği ifade ediliyor. Galericiler, araç satamamaktan dertli.


    Kayseri Galericiler sitesinde uzun yıllardır araba alım satımı yapan Gökmen Büyük, ikinci el piyasasının durma noktasına geldiğini söyledi. Kurban Bayramı'nın yaz sonuna denk gelmesinin ikinci el piyasasını etkilediğini belirten Büyük, "Okul sezonu açılışı ve bayramdan sonra işlerimiz aşırı şekilde yavaşladı." dedi. Bu dönemde vatandaşların maddi olarak zayıfladığını dile getiren Büyük, "Bu zayıflamanın sonucu da bizi etkiledi. Araba bulmakta ve para toplamakta sıkıntı yaşıyoruz. Ödemelerimizi yapamaz noktaya geldik. Satış için yaptığımız kampanyalardan da sonuç alamıyoruz? diye konuştu. İkinci el araba piyasasının, her meslekten kişinin bu işi yapmasından da etkilendiğini vurgulayan Büyük, bu konuda devletin düzenleme yapması gerektiğini söyledi. Birikimi olanlar için aslında mevsim olarak araba almanın tam zamanı olduğunu belirten Büyük, araba fiyatlarının yaz aylarına göre daha makul seviyelere indiğini kaydetti. Büyük, "Satış olmayınca fiyatlar da geriliyor. Ama yine de istediğimiz ölçüde araba satışı yapamıyoruz." diye konuştu. 

    Bir başka galerici Mustafa Yılmaz da ikinci el araba piyasasının açılmasını umut ettiklerini dile getirdi. Galerici esnafı zor günlerin beklediğini ifade eden Yılmaz, "Ne alan var ne satan. Havaların iyice soğumasıyla birlikte ikinci el piyasası daha da durgunlaşacaktır." dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.