|   | 
  • Arık, intihar eden lise öğrencisini Meclis'e taşıdı


    Arık, intihar eden lise öğrencisini Meclis'e taşıdı
    Öğretmeninin cinsel istismarının ardından hayatına son verdiği iddia edilen lise öğrencisi Cansel B.K.’nın yaşadıkları ve intihara nasıl sürüklendiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı.

    Kayseri’de öğretmeninin cinsel tacizinin ardından hayatına son verdiği iddia edilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel B.K., TBMM gündemine taşındı. 

     

    CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve bazı CHP Milletvekilleri genel kurula yakalarında 'Çürümenin tarihi yazılırken Cansel için Susma!' yazılı Cansel B.K.’nın fotoğraflarıyla katıldı. Olayın duyulmasının ardından konunun yakın takipçisi olan ve Cansel B.K.’nın ailesini ziyaret eden, okulda incelemelerde bulunan CHP Milletvekili Çetin Arık, genel kurulda söz alarak Cansel B.K.’yı ölüme götüren ihmalleri gündeme taşıdı. 

     

    Yaptıkları incelemelerde olayın okul yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını gördüklerini ifade eden Arık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “17 Şubat 2016 tarihinde, Kayseri'de, 17 yaşındaki bir lise öğrencimiz babasının silahıyla yaşamına son verdi. İlk başta 'sınav stresine bağlı intihar' olarak kamuoyuna yansıyan olay, öğrencinin arkadaşlarının sosyal medyadan yükselen sesleriyle farklı bir boyuta ulaştı. Öğrencinin, öğretmenin cinsel istismarına maruz kaldığı, okul yöneticilerinin de bu olayı örtbas etmeye çalıştığı öne sürülüyor. Yaptığımız incelemeler de böyle bir örtbas girişiminin olduğunu gösteriyor. Yetkililer, 18 Şubatta gerekli işlemleri başlattıklarını, ihmali olanları görevden aldıklarını beyan ederken, biz olayın meydana yansıdığı güne kadar işlemin yapılmadığını tespit ettik. 

     

    Sayın Başbakana sormak istiyorum: Siz bu olayın ciddi bir takipçisi mi olacaksınız, yoksa yetkililerin beyanını esas alıp örtbas etme yolunu tercih edenleri kollayacak mısınız?”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.