|   | 
  • ARKADAŞ KURŞUNUYLA ÖLEN ASTSUBAY KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ


    ARKADAŞ KURŞUNUYLA ÖLEN ASTSUBAY KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ
    Ankara'nın Kalecik İlçesi'ne bağlı Çandır Köyü jandarma karakolunda, uzman çavuş O.S'nin tabancasından çıkan kurşunla öldüğü belirtilen Astsubay çavuş 26 yaşındaki Yunus Uygun, Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bağlı Yemliha Beldesi'nde toprağa verildi.

     Ankara'nın Kalecik İlçesi'ne bağlı Çandır Köyü jandarma karakolunda, uzman çavuş O.S'nin tabancasından çıkan kurşunla öldüğü belirtilen Astsubay çavuş 26 yaşındaki Yunus Uygun, Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bağlı Yemliha Beldesi'nde toprağa verildi.

    İstanbul üzerinden, dün uçakla Kayseri'ye getirilerek Asker Hastanesi morguna götürülen Uygun'un cenazesi, bugün babasının oturduğu Kayseri'nin Yemliha Beldesi'ne getirildi. Merkez Camii önünde Merkez Meydanı'nda öğle namazı ardından kılınan cenaze namazına Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Jandarma Alay Komutanı Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 20 günlük eşi Serap Şahan Uygun, annesi Zübeyde, ağabeyi Ali, kız kardeşi Melek ile astsubay çavuş Yunus Uygun'un yakınları katıldı. Ayakta durmakta zorlanan dede Ali Uygun ise cenaze namazını sandalye de oturarak kıldı. Cenaze töreninde gözyaşlarını tutamayan 20 günlük eşi öğretmen Serap Şahan Uygun tabuta sarılıp fotoğrafını öperek uğurladı.

    Astsubay Çavuş Yunus Uygun'un kız kardeşi Melek, "Bak herkes burada. Herkes düğününe geldi. Bir tek son yoksun. Düğünün çok kalabalık aslanım" diyerek gözyaşı dökerken, babası Abdulkadir de oğlunu son yolculuğuna öperek uğurladı.

    ŞEHİTLİĞE GÖMÜLMESİNE İZİN VERİLMEDİ

    TIR şoförü acılı baba Abdulkadir Uygun, acı haberi alınca oğlunun Garnizon Şehitliği'ne defnedilmesi için girişimlerde bulundukları halde prosedürün buna izin vermediği gerekçesiyle bu isteklerinin çevrildiğini belirtti. Baba Uygun, "Oğlumun acısının yanında şehitliğe gömülmesine izin verilmeyince iki kez yıkıldık. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Acımızın arasında bir de mezar yeri derdine düştük ve köyde gömülmesine karar verdik. Bunu biz yaşadık başka aileler yaşamasın" dedi.

    OLAY NASIL OLMUŞTU ?

    Olay, Kalecik ilçesi Çandır köyünde bulunan Çandır Jandarma Karakol Komutanlığı'nda sabah saatlerinde meydana geldi. Karakolda görevli Uzman Jandarma O.S. sabah nöbetten karakola döndü ve nöbet defterini imzaladı. Karakol komutanı, iddiaya göre, Astsubay Yunus Uygun'a devriye nöbetini almasını emretti. Nöbetten dönen O.S. ile astsubay Yunus Uygun'un bu sırada şakalaştıkları belirtildi. O.S.'nin elindeki tabanca ateş alınca kurşun Uygun'un koltuk altına isabet etti. Hemen hastaneye kaldırılan astsubay Yunus Uygun tüm müdahalelere rağmen yolda öldü. 20 gün önce Serap Uygun'la nikah kıyan astsubay Yunus Uygun, yazın düğün yapacaktı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.