|   | 
  • Arkadaşını yakarak öldüren sanık hakkında yeniden iddianame kararı


    Arkadaşını yakarak öldüren sanık hakkında yeniden iddianame kararı
     Kayseri'de cezaevinden izinli çıkan arkadaşı Abdullah Türkmen'i (30), av tüfeğiyle öldürüp, cesedini yaktığı suçlamasıyla tutuklanan Ahmet Aydemir (30) hakkında yeniden iddianame düzenlenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

    Abdullah Türkmen, geçen 8 Şubat'ta 'kasten adam öldürme' suçundan yattığı cezaevinden izinli çıktıktan sonra kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Abdullah Türkmen, cezaevine dönmeyince polis soruşturma başlattı. Cep telefonuna ait HTS kayıtları incelenen ve görgü tanıklarının ifadelerine başvurulan Türkmen'in en son arkadaşı Ahmet Aydemir ile görüştüğü belirlendi. Türkmen ile mobil yatırım işi yaptığı belirlenen arkadaşı Aydemir, gözaltına alındı. Aydemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Aydemir hakkında, 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
    Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmada tutuklu sanık Ahmet Aydemir ile ölen Abdullah Türkmen’in şikayetçi yakınları hazır bulundu. Duruşmada  ölen Abdullah Türkmen’in  tanık olarak dinlenen ağabeyi  E.T., “Ahmet’in kardeşimi evden alıp götürdüğünü biliyorum. Herhangi bir borcu ve husumeti yoktu. Kardeşim evden çıkarken, poğaça aldı. Kız kardeşime, ‘Bir poğaça da Ahmet’e verin. Onun annesi olmadığı için ev poğaçası yemiyordur’ dedi. Ahmet, arama çalışmalarına bizimle birlikte katıldı. Bize hiçbir şey söylemedi” dedi.
    Olayın kendi itirafı ile ortaya çıktığını söyleyen sanık Ahmet Aydemir ise, “Olay sonradan ortaya çıkmadı. Kendim itiraf ettim. Daha önceden sabıkalı olmam nedeniyle çekindim. Çünkü en yakın arkadaşım tarafından öldürülmek istedim. Öldürme kastım yoktu. Aileye başsağlığı diliyorum. Abdullah, borcu olduğu için uyuşturucunun da etkisiyle beni öldürmek istedi. Özgürlüğüm elimden alındı. Özgürlüğümü geri istiyorum” diye konuştu.
    Duruşma savcısı sanığın suç vasfının değişebileceği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, sanık Ahmet Aydemir hakkında, ‘Canavarca veya eziyet çektirerek insan öldürme’ ve ‘delilleri yok etme’ suçlarından değerlendirilmesi gerekçesiyle Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına ve düzenlenecek yeni iddianamenin bu dava ile birleştirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.