|   | 
  • Arsalar KumbaraArsada Değerleniyor


    Arsalar KumbaraArsada Değerleniyor
    Parçalı ve sorunlu arazileri birleştirerek sorunsuz hale getiren KumbaraArsa, vatandaşların küçük çaplı, tek başına iş yapılamayacak arsalarının değer kazanmasına katkı sağladığı gibi inşaat firmalarına da sorunsuz arsa temin ediyor.


    Parçalı ve sorunlu arazileri birleştirerek sorunsuz hale getiren KumbaraArsa, vatandaşların küçük çaplı, tek başına iş yapılamayacak arsalarının değer kazanmasına katkı sağladığı gibi inşaat firmalarına da sorunsuz arsa temin ediyor.

    KumbaraArsa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yavuz, Kayseri?de gerek inşaat firmalarının gerekse yatırım amaçlı düşünen vatandaşların arsa bulmak konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

    Bu sıkıntıyı çözebilme adına bir şirket kurduklarını ve 10 yıldır il genelinde sorunlu arazileri sorunsuz hale getirmenin gayretini verdiklerini anlatan Yavuz, ?Bir arsa, gecekondu veya bağ sahiplerine ait olduğu için çok ortaklı ve parça parça olabiliyor. Bunlarda da mülkiyet sorunları oluyor. Baba adında problemler, kendi hisselerin de problemler veya çok hisseli olduğu için insanlar bir araya gelemiyor. Biz bu insanları bir araya getiriyoruz bir harita dosyası hazırlıyoruz. Belediyeye sunuyor belediye den encümenden geçiriyoruz tapuya gidip temiz imar haline getiriyoruz. İmar çapını alıp müteahhide veriyoruz. Müteahhit hiçbir sorunla karşılaşmadan binayı arsanın üzerine yapıyor? diye konuştu.

    Uzun ve yorucu bir iş
    Arsa işinin uzun ve yorucu bir süreç gerektirdiğine dikkati çeken Yavuz, daha önce müteahhitlerin bir yandan inşaat yaparken diğer yandan da yeni yapacağı inşaatın arsasını temizlemekle uğraştığını, bunun da hem mevcut inşaatın yapımının hem de arsa sorununun çözümünü geciktirdiğini vurguladı.

    Firmaların artık zamanla yarıştığını ve konutları daha erken teslim eden firmaların rekabette bir adım öne geçtiğini belirten Yavuz, ?Firmaların bizimle çalışmasının avantajı firmalara her yıl potansiyel hazır çalışacabilecekleri arsalar üretilmiş oluyor. Buda olası gecikmelerin önüne geçmiş oluyor. Bu zamana kadar 3 bin konutluk arsa çözdük. 

    Bize firmalar gelip problemli arsamız var dediğinde veya bize arsa yeri bul dediklerinde onlarla birliktelik oluşturuyoruz. Bazen de kendimiz çözüp firmalara sunduğumuz arsalar oluyor? dedi.

    Yatırım olarak da vatandaşlara arsa temin ediliyor
    Temizledikleri arsaları yatırım yapmak isteyen insanlara da yönlendirebildiklerini dile getiren Yavuz, elindeki parayı arsaya yatırmak isteyen insanların olduğunu, bunlara da şehrin her bölgesinden arsa temin edebildiklerini söyledi.

    Şuanda Kayseri genelinde her bölgeye hakim olduklarını kaydeden Yavuz, şunları söyledi:

    ?Kişi arsasını getirdiğinde ekspertiz bedelini de çıkartıyoruz. Gerek bağ ve sayfiye alanları olsun gerekse kent merkezindeki alanlar olsun her şekilde ekspertiz bedelini çıkartabiliyoruz. Yaptığımız işle aynı zamanda insanların arsasının değer kazanmasını sağlıyoruz. İnsanların tek başına çözüm üretemdikleri arsalarını bir araya getirip büyük firmalara sunduğumuzda hem arsalar değerleniyor hem de vatandaşlar o arsalardan ciddi kazançlar sağlıyor. 

    Yaptığımız işle bölgelere de değer kazandırıyoruz. Esentepe, Sakarya Bölgesinde bizden önce hiç konut yoktu. Biz orda arsaları temizleyip büyük firmaların konut yapmasının önünü açtıktan sonra diğer arazilerde değerlendi. Şuan bu bölge Kayseri?nin en değerli alanlarından birisi. Erkilet?te ha keza öyle bir çalışmamız oldu. Talas?ta ilk defa 1+ 1 ve2+1 konutların gelişmesinde de katkımız oldu.?

    Aynı zamanda kentsel dönüşüm de yaptıklarını aktaran Yavuz, ?Kentsel dönüşüm ofisi ve kentsel tasarım ofisinin yer aldığı bir şirkette kurmayı düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda kentsel dönüşüm daha fazla yaygınlaşacak. Merkezde ki 2007 ve öncesinde yapılan konutların tamamı deprem konusunda sıkıntılı. Bu konutların yeniden depreme dayanıklı şekilde tasarlanması gerekiyor? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.