|   | 
  • Askeri Okullardan Ayrılanların Ödediği Tazminat Miktarı Düşürüldü


    Askeri Okullardan Ayrılanların Ödediği Tazminat Miktarı Düşürüldü
    Askeri okullardan ayrılan subay ve astsubayların, öğrencilik dönemlerine ilişkin kendileri veya kefillerine ödettirilecek tazminatın maliyet hesabında öğrenci harçlıkları, kitap-kırtasiye, ilaç-tedavi giderleri ile personel ve amortisman giderleri dikkate alınmayacak.

     Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personelinin Öğrenim, Eğitim ve Yetiştirme Masraflarının Tespitine Dair Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Buna göre, TSK'da görev yapamaz şeklinde sağlık raporu alanlar ile vazife malulü olarak ayrılanlar hariç olmak üzere her ne şekilde olursa olsun mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamlamadan ayrılan veya ilişiği kesilen subay ve astsubaylar ile ilgili maliyet hesabında; öğrencilik dönemine ait Askeri Okullara Alınan Öğrenciler ile Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik hükümleri uygulanarak yapılacak hesaplamada; öğrenci harçlıkları, kitap-kırtasiye, ilaç-tedavi giderleri ile personel ve amortisman giderleri dikkate alınmayacak. Hesaplamada, yiyecek masraflarının ise yarısı dikkate alınacak.

    1 Ocak 1997 ve sonrasında imzalanan yüklenme senetleri dikkate alınarak hesaplanacak tazminat miktarlarında bu Yönetmelik hükümleri esas kabul edilecek.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.