|   | 
  • Askıda Ekmek?ten Sonra Askıda Çorba Ve Kebap


    Askıda Ekmek?ten Sonra  Askıda Çorba Ve Kebap
    Kayseri?nin Camikebir mahallesinde bir lokanta sahibi fakir fukaranın karnı doysun diye askıda çorba, kebap, kelle ikram ediyor.

    Her vatandaş veya esnaf lokantaya hayır yapmak istediği parayı vererek karşılığında fakir ve fukaranın karnının doymasını sağlıyor. Böylece veren el alan eli görmemiş oluyor. Hem imkânı olmayanların karnı doyuyor hem vatandaş hayrını yapıyor. Birlik beraberlik açısından toplumda kaynaşmış oluyor. Camikebir mahallesindeki bu lokanta, fakir fukaranın da buluşma noktası olmuş. Esnafında desteklediği sistem vatandaş tarafından da destek görüyor. Adeta vatandaş birbiriyle yarışıyor. Kimisi 50 TL verirken kimisi de 300 TL veriyor.

    Lokanta sahibi Mehmet Uçarkuş da elinden gelen yardımı yaptığını,  eksiklerin üzerini kendisinin tamamladığını söyleyerek bu sistemin her sektöre yayılmasını istiyor.

    ??Gelen giden fakir fukaraya çeşit gözetmeksizin verebileceğimiz bir hizmeti yaşatmak istedik. Allaha şükürler olsun gelen giden, eşin dostun, esnaf arkadaşların yardımları fakirlere burada bir buluşturma noktası yaptı. Bizde buna destek olduğumuz için mutluyuz umarız diğer sektörlerede yayılır bu hizmet fakir fukara unutulmamış olur hem de toplumda kaynaşma sağlanır. Bu uygulama sayesinde alan el veren eli görmüyor verende alan kimseyi görmediği için daha hoş ve güzel oluyor. İmkânı olmayan insanların o yemeği yedikten sonra ki o yüzlerinde ki ifadeyi inanın milyarlara değişilmeyecek bir mutluluk tablosu oluşuyor bende.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.