|   | 
  • Av hayvanları için 'öldürmeyelim' yaşatalım kampanyası


    Av hayvanları için 'öldürmeyelim' yaşatalım kampanyası
    Yahyalı Avcılar Derneği Başkanı Osman Tarlacı, ?Öldürmeyelim yaşatalım? kampanyası başlatarak vatandaşların yaban hayata karşı daha da duyarlı olmasını istedi.

     Kasım ayında açılacak olan av mevsimi, Yahyalı Avcılar Derneği Başkanı'nı endişelendiriyor. Bıldırcın ve üveyik kuşunun dışındaki av hayvanlarının yasağı devem edecek. Avlanma ruhsatı olmayan acemi avcıların yaban hayata zarar verdiklerini, önümüzdeki yıllarda avlanacak av bile bulamayabilecekleri belirtildi.

        Av hayvanlarının yanlış avlanmadan dolayı bitme noktasına geldiğini belirten Tarlacı, normalde avcı ruhsatı olan avcılarımızın da kurallara uymadıkları, kendilerine tanınan avlanma limitini aştıkları görülmüştür. Eğer avlanma bu şekilde devam edecek olursa dağlarımız boş kalacaktır. Geçen yıllar doğaya bırakılan keklikler artık dağlarımızda gezmiyor. İlçemizde avlanma yasağı önümüzdeki hafta açılacak, avcılarımızı merkezi avlanma kurallarına uymaya davet ediyorum." diye konuştu.

        "Avcılık adına ?Yaban Hayatı? katlediyoruz? diyen Tarlacı, ?Ruhsatlı avcıların dışında, eline silah alan kişiler kendi kafasına göre av yasağını bozup, kendine göre avlanma planı yapıyorlar. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz, Ruhsatsız avlanan kişileri en yakın güvenlik birimlerine ihbar etmelerini vatandaşlarımızdan bekliyoruz." şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.