|   | 
  • Avcı: Doğru bir duruşumuz var


    Avcı: Doğru bir duruşumuz var
    Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarının lideri AGÜ Spor’da sözleşmesi iki yıl daha uzayan başantrenör Ayhan Avcı, ekibinin ligde ve Euroleague’de ilerleyişi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

    13 haftada yalnızca iki mağlubiyet alan AGÜ Spor’un hem Türkiye’de hem de Avrupa arenasında iki günde bir seviyesi çok yüksek maçlar oynadığının altını çizerken, oyuncularına büyük saygı duyduğunu da içtenlikle dile getirdi. 

     

    -KBSL’de ilk yarıyı çok sayıda iddialı takımı geride bırakarak lider kapattınız. Maç sonlarını oldukça akıllı oynayarak kritik mücadelelerde rakiplerinize geçit vermediniz. Sezon öncesinde yaşadığınız sakatlıklara, şanssızlıklara rağmen gösterdiğiniz fark ne oldu? 
     
    Ayhan Avcı: Öncelikle Avrupa’nın tartışmasız en zorlu liginde elde ettiğimiz ilk yarı liderliğinin çok önemsenecek bir başarı olduğunu düşünüyorum. Bizim için kolay bir sezon geçmiyor. Hem kadro derinliğimizin olmaması, hem mali olarak şampiyonluğa yeterli bir bütçeye sahip olamamak hem de devamlı değişen takım kimyamıza rağmen gösterdiğimiz farkın, birlik içinde bir ekip ve kulüp olabilmekten geçtiğini düşünüyorum. Her zaman saha içinde ve dışında doğru bir duruş sergilediğimiz fikrindeyim. Ayrıca çok çalışıyoruz ve emek veriyoruz. Tabi ki aramızdaki sevgi, uyum, karşılıklı anlayış ve saygı başarı yolunda önemli kriterler.
     
    -13 hafta geride kalırken BOTAŞ (2. hafta) ve Hatay BŞB (10. hafta) karşısında da iki mağlubiyetiniz var. Hatalardan ders çıkaracak fazla yenilgi yaşamadığınız için soruyorum; takım bu iki karşılaşmadan ne yönde etkilendi?
     
    Ayhan Avcı: Kimse yenilmez değil; hele ki bu ligde. Göreceksiniz her takım için daha çok mağlubiyetler olacaktır. Sonuçta daha yolun yarısındayız. Önemli olan ligin sonunda en az yenilgiyi alarak, play-offlara avantajlı girebilmek. Tabi ki yenildiğimiz 2 maçtan gerekli dersleri çıkarttık. Ama inanın bu tempoya dayanmak çok zor. 2 günde bir seviyesi çok yüksek maçlar oynuyoruz. Bu noktada oyuncularımıza çok saygı duyuyorum.
     
    -17 asist ortalaması ile oynayan takımınızda 13 de top kaybı ortalaması görüyoruz. Maçın öyküsünü okuma noktasında istatistiki verilerin ne kadar belirleyici olduğuna inanıyorsunuz?
     
    Ayhan Avcı: Klasik bir laf vardır. İstatistiğe inanma ama istatistiksiz de kalma diye. Gerçekten doğru. Ama maçlardan sonra hangi noktaya ve hangi yönden baktığınız çok önemli. Mesela 13 top kaybı bizim için yüksek. Ama bu durum da sezon başından beri 4 oyun kurucu değiştirmek zorunda kalmamız ve takım organizasyonun oturmaması gerçeğinden kaynaklandı. Buna rağmen 17 asist gayet iyi bir rakam. Ben her zaman istatistikten çok takımın ruhsal uyumuna ve bununla birlikte saha içinde oluşan ahenge önem veren biri oldum. 
     
    -İlk yarıda maçlarınızda ortalama en çok süreyi Amerika asıllı Türk pasaportlu oyuncunuz Lara Sanders’a (31:42) verdiniz. İkinci sırada asist lideriniz Zoi Dimitrakou (30:50), üçüncü sırada da Pınar Demirok (29:17) var. Liginizde 4 yabancının sahada olabildiği yeni sistem dâhilinde Türk oyuncuların süre bulma noktasında zorluk yaşadığını düşünüyor musunuz?
     
    Ayhan Avcı: Açıkçası bizim takım için bu noktada zorluk yaşandığını düşünmüyorum. İyi oyuncu kendine her şartta süre bulur.  Bizim takımda bugüne kadar yerli yabancı ayrımı hiç yaşanmamıştır. Biz bir ekibiz ve o gün şartlarında kime ihtiyaç duyarsak o oynar. Tabi ki Lara Sanders özel bir oyuncu Türk basketbolu için. Bizim de temel taşlarımızdan biri. En çok süreyi almasını da doğal karşılıyorum. Ama genel olarak yabancı konusuna bir yorum isterseniz ben ya 3+1 ya da 3+2 taraftarıyım. Her zaman da bunu söyledim. Eğer 3+2 olursa herkesin gönlü olur ve daha mantıklı bir tercihtir diye düşünüyorum. O ihtimalde hem sahada 5 yabancı olur ve tribündeki oyuncunuz gözünüze batmaz, hem de Türk oyuncularımız daha fazla oynama şansı elde eder. 
     
    -Euroleague maratonunun takımınız üzerindeki etkilerinden de bahsedebilir misiniz?
     
    Ayhan Avcı: Euroleague, tabii ki çok zorlu bir süreç. Ancak bu ağır temponun, takıma bir ritim ve sertlik kazandırdığı gerçeğini de yadsıyamayız. Bu gibi durumlarda kadro derinliği faktörü ortaya çıkıyor. Bizim de şu anda çalışmalarımız bu konudaki eksikliklerimizi gidermek yönde. Aksi halde ligin sonuna doğru çok sorun yaşayabiliriz. Bunu görebiliyorum.
     
    -Son olarak geçen hafta takımınız ile sözleşmenizin iki yıl uzadığını ve AGÜ Spor’un başantrenörü olarak en az iki sezon daha geçireceğinizi öğrendik. Hayırlı olsun diyerek bu konu ile ilgili duygularınızı öğrenmek isterim… 
     
    Ayhan Avcı: Aslında her şey olması gerektiği gibi oldu. Burada 9 senemi geçirdim ve Kayserili sayılabilirim artık.  Beraberce doğru temeller attığımızı düşünüyorum ve tam emek verdiğimiz yapı bitmeye yaklaşmışken bırakmam doğru olmazdı… Ortaya çıkartacağımız çok güzel bir eser olacağını görüyorum... Yönetimimizde bu yönde bir istikrardan yana tercih kullanmış olmalı ki böyle bir teklifle geldiler. Umarım karşılıklı olarak mahcup olmayız ve seneler süren emeğimizin karşılığını bu sene ve önümüzdeki 2 sezon boyunca kupalar ile taçlandırırız. Tabi ki yalnız ben değil ekibim ve yaklaşık 5 oyuncumuz da uzun yıllardır bizimle beraber. Umarım onlarla da anlaşılır ve yolumuza devam ederiz. Güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederim.
     
    Kaynak: Şansın Tokyay - TBF




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.