|   | 
  • Ayan: "Bu memleketi biz sokakta bulmadık"


    Ayan:
    Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 92. kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle CHP Kayseri İl Başkanlığı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yaptı.


    Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 92. kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle CHP Kayseri İl Başkanlığı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Bu memleketi biz sokakta bulmadık. Hepimizin yüreği yanıyor" dedi. 

    Cumhuriyet Meydanın düzenlenen programa CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Acımız büyük. Yüreğimizdeki yaralar kanıyor. Analarımız ağlıyor. Vatan kapkara bulutların üzerinde dolaştığı bir ülke halinde. Tek kurtuluşu var. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusudur. Eğer biz birlik ve beraberlik içerisinde olmazsak, eğer biz dayanışma içerisinde olmazsak Anadolu?yu birlikte kurmuş, Kurtuluş Savaşında emperyalizme karşı toprağımızda, namusumuz da gözü olan İngiliz?le, Fransız?la çarpışırken yan yana ölmüş dedelerimizin bize bıraktığı bu vatanda kardeşlik duygusu ile yaşamalıyız. Başımızda kim olursa olsun bu birlik ve beraberliği bozmaya yeltenmemelidir. Bu duygularla dayanışma olmak zorundayız" diye konuştu.


    Ayan ayrıca, "Bu memleketi biz sokakta bulmadık. Hepimizin yüreği yanıyor. Sessiz bir kitle var ama gerçekten kara kara düşünür hale geldik. 3 ay oldu seçim yaptık 550 milletvekili arkadaşımızı meclise gönderdik ortada yok. AKP?nin iktidarı devam ediyor. Meclis başkanı devam ediyor. Hala Türkiye onların elinde ve ne hale geldik" ifadelerini kullandı.

    '9 Eylül Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümüdür' diyen Ayan, "Bu duygularla da buradayız. Direncimiz devam ediyor. İnancımız davam ediyor. Bu vatanı seviyoruz. Canımız feda olsun. Öyle lafta sözde değil. Evlatlar bizim evlatlarımız. İçimiz yanıyor. Mücadeleye devam. İnşallah tokat hazır. Ona öyle bir Türk tokadı atılacak ki nereden geldiğini şaşıracak. Bu ülkede geçmiş günlerde olduğu gibi laik, demokratik ve hukuk düzeni içerisinde kardeşçe onurumuzla yaşamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

    Yapılan konuşmanın ardından programa katılan saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Atatürk anıtına da çiçekler bırakılarak son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle oturma eyleminde bulunuldu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.