|   | 
  • Ayhan Avcı İle Keyifli Bir Röportaj


    Ayhan Avcı İle Keyifli Bir Röportaj
    Abdullah Gül Üniversitesi Spor Kulübü'nün başarılı başantrenörü Ayhan Avcı Sporda Manşet'e konuştu.


    Ayhan Avcı;

    15.02-1972 İstanbul doğumluyum. Marmara Üni. BESYO Ant. Bölümü mezunuyum. Kayseri'de Gençlik Spor Bakanlığı bünyesi antrenör kadrosunda 3 senedir görev yapmaktayım. Ayrıca Galatasaray kulübü sporcu üyesiyim. Basketbola Boğaziçi Spor kulübünde 9 yaşında başladım. Sırasıyla 4 sezon Galatasaray, 1 sezon Beşiktaş ve 5 sezon da 2.lig ve alt kategorilerde basketbol oynadım. Antrenörlük kartımı 1990 yılında BJK genç takımda oynarken aldım. Sırasıyla; 5 sezon Galatasaray altyapı ve A takım yardımcı antrenörlüğü. 1996-98 sezonlarında Fenerbahçe A bayan takım başantrenörlüğü ve altyapı sorumluluğu. 6 sezon İst. Üniversitesi A bayan takım başantrenörlüğü ve altyapı sorumluluğu. 3 sezon Erdemir Spor başantrenörlüğü. 2006-2008 sezonlarında ise tekrar Galatasaray A bayan takım başantrenörlüğü. Son 8 sezonum ise Kayseri'de geçti.. 1 sezon daha sözleşmem var. 
     
    Bu dönem zarfında ayrıca; 3 kere All Star takımlarında başntrenörlük ve A Milli Takım hariç bayan alt yapı takımlarında 12 sezon tüm kategorilerde başantrenörlük yaptım. A bayan takım hariç tüm kulüp altyapı ve ortaokul, lise ve üniversite takımlarında hem İstanbul, hem Türkiye hem Balkan hem de Dünya Şampiyonlukları yaşadım. Ayrıca 2 kere 2.lig şampiyonluğu yaşadım. Kulüp bazında ise lig 2.lik ve 3.lükleri, Cumhurbaşkanlığı maçı, 2 Eurocup finali ve 1 de Eurolig final 8 yaşadım.
     
    Kariyer Hedefi;
    Altyapıda yaşayacağım her türlü başarıyı yaşadım. Artık kulüpler bazında öncelikle TKBL Şampiyonluğu ve Avrupa kupalarında bir şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ayrıca ilerleyen senelerde Altyapı Milli takımlarında görev almaya devam edersem ülkemize bir altın madalya kazandırmak hedefindeyim. Sonrasında Avrupa'da üst düzey bir organizasyonda görev yapmak istiyorum.
     
    AGÜ Başarıları;
    Bence öncelikli konu İstikrar.. Ben 9.sezona başlayacağım. Bu Türkiye için önemli bir kararlılık. Diğer nokta; Planlı, doğru yatırımlar ve akılcı yönetim politikaları. 3.nokta şehrin sahiplenmesi ve doğru bir basketbol seyirci potansiyeli. Son olarak da organizasyon becerisi diyebilirim.
     
    Takım ve Oyuncular;
    Öncelikle sözleşmelerimiz hep uzun vadeli oldu. Çok yetenekli genç oyunculara oynama imkanı yaratmak konusunda öncü bir kulübüz diyebilirim. Yabancı oyuncularımızda da doğru isimlerle uzun vadeli sözleşmelerimiz var. Tabi ki hata yaptığımız transferler oluyor ancak genele bakarsak yüzdemiz oldukça başarılı diyebilirim. Yeni sezon takımını yaklaşık 3 ay önce tamamladık. Çok iyi bir takım yaptığımızı düşünüyorum. Belki ileride Avrupa'daki durumumuza göre takviye yapabiliriz.
     
    AGÜ Sezon Hedefleri;
    Geriye gitmek yok. Bu sezon final oynadık. Gelecek sezon da en kötü final ve Şampiyonluk neden olmasın. Avrupa'da ise maceramız Euroligde başlayacak. Devam edebilirsek final 4 hedefimiz var. Edemezsek Eurocup'a dönüyoruz. Böyle bir durumda da tabi ki 2 kere elimizden kaçırdığımız bir Eurocup şampiyonluğu yaşamak isteriz. Diğer bir hedefimiz de kadromuzda bulunan genç isimleri A Milli takım kadrosunda görebilmek.
     
    Eurolig Grubu;
    Herhalde daha zor olamazdı. Geçen sezonun finalisti ve şampiyonu ile aynı gruptayız. Daha ne olsun. Diğer takımların da kültürleri ve seyirci potansiyelleri belli. Ancak sonuna kadar savaşacağız. Biz Avrupa kupalarını çok önemseyen bir takımız. Bu yüzden motivasyonumuz güçlü. Ben grubumuzda ilk 4 içinde yer alacağımızı düşünüyorum.
     
    A Milli Takım derecesi;
    Aslında madalya beklediğimiz bir şampiyonaydı. Ancak Olimpiyat vizesi almak ta önemli bir avantaj. Bu durum bize daha iyi bir takım olmamız için zaman kazandıracaktır. Ben Olimpiyatlar için çok umutluyum ve takımıza güveniyorum.
     
    Sporda Manşeti sizin vasıtanız ile tanıdım ve artık takipte olacağım
    Benimle böyle bir röportaj gerçekleştirmeyi düşündüğünüz için sizlere teşekkür ederim. Özellikle kadın basketboluna yapılacak her katkı için hepimiz çaba sarf etmeliyiz. Sizlere kolay gelsin..


    Kaynak: Sporda Manşet




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.