|   | 
  • Baba Yadigârına Kıyamıyor


    Baba Yadigârına Kıyamıyor
    1992 yılında 1500 Alman Markı vererek satın alarak babasına hediye ettiği Mercedes marka 1957 model otomobilin, 1997'den beri evinin bahçesinde durduğunu belirten Yetiş Ayyıldız, çürümesine kıyamadığı otomobil için klasik otomobil tutkunlarının ilgisini bekliyor.

     Klasik otomobili, bir akrabasından satın aldığını belirten Yetiş Ayyıldız, ''Ben 1992 yılında Almanya'da çalışıyordum. Bir akrabamla telefonda görüşürken, arabasını satacağını öğrendim ve ben talip oldum. Telefonla pazarlık yaptık ve arabayı 1500 Alman Markı karşılığında satın aldım. Parasını gönderdim, babam da Kayseri'de gitti o akrabamızdan arabayı teslim aldı. Bildiğim kadarıyla bu otomobilin Kayseri'de bir başka örneği yok. Arabayı aldıktan sonra ise babama hediye ettim'' dedi.
    Öğrendiğine göre otomobilin, Sivas'ta bir Kaymakam'ın makam aracı olarak kullanıldığını, o akrabasına da makam aracı olmaktan çıktıktan sonra geçtiğini ifade eden Yetiş Ayyıldız, ''Babam bu arabayı yaklaşık 5 yıl kullandı. Daha sonra arızalanıp yolda kalınca, babam evimizin bahçesine çektirmiş ve buraya bırakmış. O zamandan beri de araba hiç kullanılmadı. Ancak şimdiye kadar vergisini yatırdım. Şu an yürür vaziyette olsa, trafiğe çıkmasında yasal olarak hiçbir engeli yok'' diye konuştu.
    Zaman zaman bazı kişilerin gelip arabayı hurda niyetine ya da parçaları için satın almak istediklerini de vurgulayan Yetiş Ayyıldız, ''Ben, hem baba yadigarı olması hem de bakım yaptırıp kullanmak istemem yüzünden şimdiye kadar satmadım. Ancak arabayı yaptırmak için zamanınız olmalı ayrıca bu işlerden biraz anlamak gerekli. Benim ne zamanım oldu ne de bu işlerden anlarım. O nedenle de bu haliyle evimizin bahçesinde kaldı. Şimdi buradan klasik otomobil tutkunlarına sesleniyorum, gelsinler görüşelim. Bu arabanın burada çürüyüp gitmesini istemiyorum. Klasik arabadan anlayan, değerini bilen ve bu arabayı klasik otomobil olarak değerlendirebilecek kişilerle görüşmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.