|   | 
  • Bakan Özhaseki'den PKK'ya çok sert tepki


    Bakan Özhaseki'den PKK'ya çok sert tepki
    Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Kayseri’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’deki temasları kapsamında, Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Kayseri’nin Kentsel Geleceği’ toplantısına katıldı. 

     

    Türkiye’nin büyümesini istemeyen bir yapı olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, bazı medya organlarına yüklendi. Seçim döneminde PKK’yı sempatik göstererek AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını engelleyen oyun ortaya konulduğunu kaydeden Özhaseki,

     

    "Biz biliyoruz ki Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini, güçlenmesini istemeyen bir yapı var. Bu yapı hiç boş durmuyor. Tayyip Bey çok güzel ifade ediyor ‘Üst akıl’ diye. O üst akıl seçimlerden önce Doğu'da ki HDP’lilerin parti olarak seçimlere girmesini istedi. O günlerdeki tartışmayı şöyle bir düşünün. Buradan bağımsız olarak gidiyorlar, seçiliyorlar. Parti olarak girdiklerinde yüzde 10’u geçemezlerse giremeyecekler. ‘Niye böyle bir tehlikeyi göze aldı’ dedi herkes.

     

    Çok anlam verilemedi. Fakat öyle bir medya desteği başladı ki, yüzde 10’u aştılar. Yapacakları şey belliydi ki AK Parti’nin tek başına gelmesini engellemek. Hatırlayın bizim en süslü, en yaygın medyamızda onların liderleri saz çaldı, türküler söyledi. Gazetede başlık vardı; gitmişler Kandil’e, teröristlerle oturmuşlar, yazarları inci gibi yazılar döktürüyordu. ‘Bu PKK’lıları biz yanlış tanımışız, ne güzel, ne çevreci adamlarmış.’ Pof poflayarak, büyüterek barajı aşırıp bir senaryo içerisinde AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesini engelleyen bir oyun ortaya koydular. Üst akılın da kimlerin olduğunu tabi ki biliyoruz. O dönemde istedikleri AK Parti iktidara gelmesin, koalisyona mahkum olsun, güçlü bir iktidar asla olmasın. Bu tezgahı kurdular, ilk planı işlettiler ama 1 Kasım’ı göremediler. Sonra da kararlı bir şekilde gelip bu işlerin üzerine gidecek bir iktidardan haberleri yoktu" şeklinde konuştu.

     

    "Terör olaylarının kaynağı Suriye olmaya başladı"

    Terörün belinin kırıldığını sözlerine ekleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör eylemlerinin kaynağının Suriye olmaya başladığının altını çizdi. Terörün belinin kırıldığını, bireysel eylemlerle ses getirmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, “O adiler, kalleşler, kahpeler boş durmuyor. Allah onların kurşunlarından korusun. Bitti onlar, belleri kırıldı. Şimdi yaptıkları tek şey, bireysel bir takım eylemlerle çok ses getirecek şeyler yapmaya çalışıyorlar. 7 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. Aslında bu işlerin kaynağı Suriye olmaya başladı. Giriş çıkışlarla birlikte destekler devam ettiği için biraz güç kazanmış oldular.

     

    Ama şu süreçte iyice bittiler. İnşallah yakın bir gelecekte bunlardan hiç bahsetmeyiz, işimize bakar döneriz” dedi.

     




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.