|   | 
  • BAKIR: '' ÖCALAN'IN HAPİSHANESİ AYDINLIK''


    BAKIR: '' ÖCALAN'IN HAPİSHANESİ AYDINLIK''
    AK Parti'li vekil Pelin Gündeş Bakır, Almanya'nın Köln şehrinde ziyaret ettiği hapishanenin karanlık olduğunu belirtti.

     Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Almanya'nın Köln şehrinde ziyaret ettiği hapishanenin karanlık olduğunu belirterek, "Ama Öcalan'ın hapishanesi aydınlık. Oradaki cezaevinin mobilyaları düşük kaliteli ama Öcalan'ın kaldığı özel odadaki yatak ve masa gayet kaliteli" dedi.

    Bakır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) hazırlayacağı "Avrupa Göçmenlerin Entegrasyonunda Başarısız mı Oluyor-" konulu raporu için raportör seçildiğini anımsattı. Bakır, ilk kez bir Türk milletvekilinin Avrupa'daki Türk işçilerle ilgili rapora raportör seçildiğini söyledi.

    Raportör olarak Almanya'da gerçekleştirdiği temasları hakkında bilgi veren Bakır, Almanya'nın Entegrasyon Bakanı ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile toplantılar yaptığını, Türk işçilerinin sorunları ile ilgili düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldığını bildirdi.

    Bakır, Almanya'da milli görüş, aleviler, ülkücüler olmak üzere bütün kesimlerle görüştüğünü ifade etti.

    Köln'de Gençlik Dairesi'ni ziyaret ettiğini anlatan Bakır, dairenin 4 bin Türk çocuğunu ailelerinden alarak Alman ailelere verdiğini söyledi.

    Köln'deki Alman Hapishanesi'nde kalan Türklerle de görüştüğünü kaydeden Bakır, Türk mahkumların, tuvaletin kaldıkları hücrenin içinde olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiğini vurguladı. Mahkumların, ayda bir kere cuma namazına gitme haklarının, haftada bir kez olarak uygulanmasını talep ettiğini ifade eden Bakır, "Bu talebi cezaevi idaresine ilettim. Onlar da hocanın parasının karşılanması durumunda izin verileceğini söylediler. Ben de büyükelçilik ile görüştüm ve bu sorunu çözdük" dedi. Bakır, girişimleri sonucunda Türklerin haftada bir gün de dini sohbet yapma hakkına kavuştuğunu bildirdi.

    Bakır, hücrelerin fiziki şartlarının çok kötü ve karanlık olduğunu belirterek, "Türk mahkumların yüzde 80'i uyuşturucu bağımlısı. Onların suça karışmalarında uyuşturucu bağımlısı olmaların da büyük etkisi var" diye konuştu.

    "Almanya'daki cezaevleri ile Türkiye'deki cezaevleri arasındaki farkın" sorulması üzerine Bakır, "Almanya'daki hapishaneler karanlıktı ama basında yer alan haberlerden gördüğüm kadarıyla Öcalan'ın hapishanesi aydınlık. Oradaki cezaevinin mobilyaları düşük kaliteli ama Öcalan'ın kaldığı özel odadaki yatak ve masa gayet kaliteli, fiziki durumu iyi. Öcalan'ın odasında televizyon olduğunu, tuvalet ve banyonun oda dışında ayrı bir yerde olduğunu biliyoruz. Yemekler konusunda şikayeti olmadığını, banyo konusunda da bir kısıtlama olmadığını biliyoruz" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.