|   | 
  • Baklavanın Ana Unsuru Ceviz Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz


    Baklavanın Ana Unsuru Ceviz Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
    Sayılı günler bitti Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Oruçlar tutuldu bayram ise heyecanla bekleniyor. Çarşıya, pazara ise bayram bereketiyle geldi. Kuruyemişçilerde yaşanan yoğunluk esnafı memnun etti.

     Sayılı günler bitti Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Oruçlar tutuldu bayram ise heyecanla bekleniyor. Çarşıya, pazara ise bayram bereketiyle geldi. Kuruyemişçilerde yaşanan yoğunluk esnafı memnun etti. Bayramın vazgeçilmez tatlılarını hazırlamak içinse vatandaş bayramlık cevizini alıyor. 30 Mart?ta ceviz ağaçlarını soğuk vurması ceviz fiyatlarına da yansıdı. Artmış olan ceviz fiyatları cep yaksa da herkes bütçesine göre alıyor. Her şey bayramda iyi bir baklava yemek için yapılıyor.

    Peki, baklavalık ceviz alırken nelere dikkat etmeliyiz?

    Kuruyemiş işletme sahibi Adil Güler ceviz alırken rengine, tazeliğine, tozlu olmamasına dikkat edilmesi konusunda vatandaşı uyararak ceviz fiyatlarının 35 ile 50 lira arasında değiştiğini söyledi.

    ?Ramazan?dan itibaren bayramın da yaklaşmasıyla beraber tabi ceviz satışlarımız arttı, artmaya devam ediyor. Kabuklu ceviz de satıyoruz iç ceviz de satıyoruz. Vatandaşın dikkat edeceğiz eski ceviz olmaması, renginin çok koyu olmaması, kırık ve tozlu olmaması, kırık olabilir ama tozlu olmaması bunlara dikkat etmeli. Meşhur Türkiye?mizin Adilcevaz, Tokat Niksar, Kayseri Gesi cevizi, Kaman cevizi, onları bulabilirse daha mükemmel olur ama onları bulması çok zor görünüyor, çünkü bu sene ceviz soğuk aldı, artık yerli üretim yetmiyor yüzde yirmisini karşılayabiliyor tüketimin. O yüzden Şili, Amerika, Ukrayna, Özbekistan oradan gelen cevizler var, onlarda baklavalık için gayet ideal kullanılabilir cevizler. Fiyatlar ithal cevizler 35?den başlıyor, yerli cevizler 50?ler civarında 35 ile50-55 bandında bir şu anda fiyatımız var.

    Baklavalık ceviz alan Havva Tanç?a ceviz alırken rengine ve tazeliğine dikkat ettiğini söyleyerek fiyatların pahalı olduğu için az aldığını belirtti.

    ?Tazeliğine dikkat ederiz yeni olmasına, rengine eğer kararmış olursa biraz rengi değişmişse kırık cevizin o acı olur, eski olur. Fiyatları çok pahalı çok anormal, az alıyorum az da olsa alıp baklava yapacağım bayram geldi pahalı da olsa mecbur alıyoruz? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.