|   | 
  • Hakan Çitmen

    BALİNALARIN PUSUDA BEKLEDİĞİ FİYAT!

    BALİNALARIN PUSUDA BEKLEDİĞİ FİYAT! 

    BTC, ETH ve XRP de Milyonluk Gizli Transferler

    Bitcoin’de heyecanlandıran gelişmeler yaşanıyor. 

    12 mayıs’ta gerçekleşecek olan halving(yarılanma) öncesi bu hareketlerin yaşlanması piyasaları canlandırdı. “Dip oluşumu tamamlandı” düşüncesi ile gerxqçekleşen teknik hareketler, BTC’yi 9 Bin Doların üzerine çıkardı.

    500 Milyonluk Gizemli XRP transferi

    İşin ilginç tarafı piyasaları coşturan gelişmeler içinde, Balinaların yaptığı çılgın transferlerin olması. Sadece bu hafta Ripple’de (XRP) de 500 milyonluk transfer gerçekleşti. Bilinmeyen bir hesaptan gerçekleşti. Bu gizli isimli transfer boğa öncesi XRP ile başlayacak bir harekette öncü mü olacak sorusunu akıllara getirdi. Bu kadarlık transfer ancak olağanüstü gelişmelerin yaşanabileceği zamanlarda gerçekleşebilir.

    Daha önceden XRP ’nin kullanım alanları ile ilgili gelişmelere baktığımızda beklenen yükselişin geleceği ümidini taşımaya başladı piyasalar. Ripple, hızlı transferi ile birçok kullanıcın ve yatırımcının tercihi olmaya devam ediyor. Bankacılık işlemlerinde kullanılma durumu ise,  XRP‘yi bugüne kadar kripto para piyasasının yıldızları arasına soktu.

    Fiyat olarak hala tl bazında 1.5 tl olarak görünse de, geçmiş dönemde 3 TL’lerin üstüne çıktığını bilenler bilir. Yeterince yükseliş kaydettiğinde XRP balinalarının uyanışını izliyor olacağız. Ve o zaman satış için nasıl sıraya girdiklerini göreceğiz. Yani demem o ki her kuvvetli yükseliş sonrası kuvvetli bir düşüş hareketi gelecek. Bu düşüşün zamanı BTC’deki kırılma noktasının gerçekleştiği zaman gelecek. 

    1 Milyon adet Ethereum transfer edildi!

    Ethereum’da da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gerçekleşen işlemlere bakıldığında toplamda 6 farklı balina cüzdanından 1 milyondan fazla Ether aktarıldığı görülüyor. Bilinmeyen bir cüzdanlardan yine bilinmeyen bir cüzdanlara. 

    Piyasanın 2. Büyük dijital parası boğa piyasasını erken başlatabilir. 200 $’ın üzerinde hareketlerin olması alıcıları da beraberinde getirecek. Hacimli yükselişler ethusd fiyatını sırayla 225$, sonra 256 $ daha sonrada ay içinde bir ihtimal ki 300 $ lık direnç noktasına taşıyabilir. Bu hareketler piyasaları çıldırtan etkiye sebep olabilir.

    BTC ’deki seyir,olumlu havanın devam edip etmeyeceğini bize gösterecek. Çünkü hiçbir yatırım aracı uzun soluklu ne devamlı olarak yükselir ne de devamlı düşer. Gözler BTC de olacak.

    Balinaların beklediği BTC satış noktası!

    7 haftadır durmadan yükselen BTC, fiyatını 2’ye katladı. Yatırımcılarına % 100 kazanç sağladı. Artık bir nefes alacak seviyeye gelmesi lazım. Bu seviye 9.700$ seviyesi geçildiğinde gelecek olan 10.500$ seviyesidir diye düşünüyorum. Bu noktaya ulaştığında piyasada bir karar vermek zorunda tamam mı yoksa devam mı diye? Kırılma gerçekleştiğinde yön belli olmuş olacak. 

    Yukarı hareketin devam etmesi durumunda 11 bin-11.300 aralığı hedefini görmek ister. Balinaların yapacağı spekülatif hareketler 13 Bin Dolarları karşımıza çıkaracak.

    Kararsızlık havası ve bazı uyumsuz hareketler var olsa da, bir karar haftasına girmiş olduk. Yarılanmanın gerçekleştiği zaman Kripto para dünyasının liderini Bitcoini büyük bir tehlike bekliyor olacak. Çünkü yükselişte 8. haftaya girdik. Boğa sezonunun başladığı havası ile piyasaya giren yatırımcılar, Balinaların avı olabilir. 

    Yukarı gidemiyorsa aşağı gider. Aşağıda da yine bugünlerde geçtiğimiz seviyeler destek noktaları olarak bizi karşılar.

    Galiba bu hafta kader haftası kazanan yine balinalar mı olacak? Göreceğiz!

     

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.