|   | 
  • Barış sürecine yemek yarışması ile destek verecek


    Barış sürecine yemek yarışması ile destek verecek
    Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş, Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması'nı barış sürecine destek vermek için Diyarbakır'da gerçekleştireceklerini belirterek, "Kardeşlik, birlik ve beraberlik, gelecek nesillere sevgi ve barış dolu bir miras bırakabilmemiz için bu yarışmaya önem veriyoruz'' dedi.

    Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yar düzenleyeceklerini söyledi.

    Türkiye'den ve yurt dışından yaklaşık 300 şefin katılacağı yarışmanın 21-22 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceğini kaydeden Gümüş,  ''Elif Korkmazel'in sunuculuk yapacağı yarışmada sanatçı Pınar Ayhan ise seslendireceği parçalarla günümüze renk katacak. ?Jüri başkanlığını şef Fahrettin Birol Temel'in üstlendiği yarışmada, ayrıca Kayseri Semazan Grubu da bir gösteri sunacak'' dedi.

    Gümüş, konuşmasına şöyle devam etti:

    ''Yarışmayı barış sürecine destek vermek için Diyarbakır'da gerçekleştiriyoruz. Kardeşlik, birlik ve beraberlik, gelecek nesillere sevgi ve barış dolu bir miras bırakabilmemiz için bu yarışmaya önem veriyoruz. Bu projeyi hayata geçirmede eşimin çok büyük desteği var. Diyarbakır Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere, çeşitli kurum ve kişilerden destek aldık. Ancak biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Bunun için hayırseverlerimizden ve iş adamlarımızdan katkı bekliyoruz.''

    Gümüş, etkinliğinin son gününde gerçekleştirilecek gala gecesinin sonunda havai fişek gösterisinin de yapılacağını sözlerine ekledi.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.