|   | 
  • Başbakana 50 Tl'lik İlamsiz Ödeme Emri Gönderdi


    Başbakana 50 Tl'lik İlamsiz Ödeme Emri Gönderdi
    Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Mahmut Şahin, ilamsız ödeme emrine dikkat çekmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilamsız ödeme emri gönderdi.

    Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Mahmut Şahin, dolandırıcıların kullandığı "İlamsız ödeme emrine" dikkat çekip, vatandaşları uyarmak için ilginç bir yöntem denedi. Kayseri Adalet Sarayı 7. İcra Dairesi'ne başvuran Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 50 TL'lik ilamsız ödeme emri gönderdi. İlamsız ödeme emri ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Şahin, ilamsız ödeme emrinin kolay gönderildiğini söyledi. Mahmut Şahin, "Tüketicileri daha önceden bilgilendirdiğimiz ilamsız ödeme emirleri ile ilgili yapmaları gereken tedbirlerle alakalı bugün bir işlem yaptık. İlamsız ödeme emrinin ne kadar kolay gönderildiğini gördük. İcra dairesine geldik. Buradan bir alacakla ilgili bir takip emri gönderdim. Burada borçlu Recep Tayyip Erdoğan?dır. Burada göndereceğim adresi ve alacağım miktarı yazdım. Bu kağıdı gönderdim. Şimdi bu kağıt Başbakanın evine gidecek. Bugünden sonra dua edeceğim. İnşallah hukukçuları itiraz etmeyi unutur çünkü 7 gün içerisinde dosyaya itiraz etmezlerse bizim borcumuz yoktur diye, o zaman bu borç kesinleşecek ve ben bu eve icraya gidebileceğim. Diyelim ki yazdığım 100 lira ise ben bunu 500 TL olarak bin TL olarak bunu Başbakanın evinden alabileceğim. Hiçbir şey alamasam bile evine gideceğim" ifadelerini kullandı.

    "ANLAMSIZ UYGULAMA KALDIRILSIN"
    İlamsız ödeme emri ile çok kişinin canının yandığını kaydeden Şahin, Başbakan'ın dikkatini çekmek için böyle bir uygulama yaptığını söyledi. "Mantıksız uygulamayı herkes görsün" diyen Şahin, şunları dile getirdi:
    "Şimdi bu anlamsız, yanlış ve mantıksız uygulamanın kaldırılması için böyle bir şey yaptık. Yoksa alacak falan peşinde değiliz. Böyle bir icra olayı olsun diye de uğraşmıyoruz ama Başbakanın bundan haberi olsun da ne kadar mantıksız bir uygulama olduğunu görsün ve bununla ilgili bir önlem alsın diye uğraşıyoruz. Harcadığımız para 18 TL?dir. Bunu verdik, kağıdı aldık ve gönderildi. Bana alacağımın ne olduğu sorulmuyor bile. Senede mi bağlı? bir sözleşmeniz mi var? Çekin mi var? Hiçbir şey sorulmuyor. Bu kadar basit. İnsanların bu kadar basit bir uygulama ile mağdur edilmesinin önüne geçmek lazım. Bizim derdimiz bu.
    Bunu gönderirken sıkıntı çıkarmaya falan çalıştılar ama kanun bunu gönderebilir diyor. Böyle bir yetki vermiş. Hiçbir alacağım yok ama alacağım var diye gönderebiliyorum. Gerçekten alacağı olan insanlarda olabilir. Ama karşı tarafın avukatları itiraz ettiğinde alacağım gidiyor. İki taraflı da çok mantıksız bir uygulamadır. İnşallah bununla ilgili tedbirler alınabilir."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.