|   | 
  • Başkan Büyüksimitci: Allah işverene yardım etsin


    Başkan Büyüksimitci: Allah işverene yardım etsin
     Kayseri  Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Herkes işçinin alacağı ücreti konuşuyor. Kimse, işçinin işverene maliyetinden bahsetmiyor. Asgari ücretin patrona maliyeti 3 bin 400 lirayı buluyor. Allah işverene de yardım etsin" dedi.

    KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Aralık ayı meclis toplantısına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. 2019’un zor bir yıl olduğunu söyleyen KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Siyasi ve ekonomik olarak zor bir yılı geride bıraktık. Yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen bu yılı da büyüme ile kapatacağız. 2020 yılında hedeflenen büyüme rakamına ulaşmak için daha fazla gayret göstereceğiz. Özellikle istihdam ve yatırım için çalışmalar yapacağız. Bu dönemleri kolay atlatmamızda Bakanımız Berat Albayrak'ın kararlı duruşu ile kamu bankalarımızın gayreti büyük" şeklinde konuştu.

    'AR-GE Yatırımlarına  Hız  Vermeliyiz'

    2019 yılı itibarıyla, kentte 12 AR-GE merkezi olduğunu söyleyen Büyüksimitci, "Geçen yıla göre, AR-GE merkezimizin sayısını artırsak da hala yeterli seviyeye ulaşmış değiliz. Şu an hizmet veren AR-GE merkezlerimizde 583 çalışan var. AR-GE merkezleri sayesinde patent sayısını 59'a çıkardık. AR-GE merkezlerinin sayısını artırmamız lazım" dedi.

    ‘Yeni  Üretim  Havzasına  İhtiyaç Var’

    Türkiye’nin en önemli sanayi endüstri merkezlerinin başında Marmara Bölgesi’nin gelmesinin, riskli olduğunu da öne süren Başkan Büyüksimitci, “Türkiye’nin bir takım risklerini paylaştırmak adına, yeni bir üretim havzasına ihtiyacımız var. Devletin bu konuda bir karar alması gerektiğini düşünüyoruz. Gayrı safi hasıladan Marmara Bölgesi’nin aldığı pay ortada. Bizim de etrafımızdaki 20 ili de kapsayacak şekilde bu pastadan pay almamız ve yeni bir Marmara üretim havzası oluşturmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

    ‘Herkes İşçinin  Alacağı Ücreti  Konuşuyor’

    Asgari ücret rakamı hakkında da açıklamalarda bulunan Mehmet Büyüksimitci şöyle konuştu: “Herkes işçinin alacağı ücreti konuşuyor. Kimse, işçinin işverene maliyetinden bahsetmiyor. Asgari ücretin patrona maliyeti 3 bin 400 lirayı buluyor. Elbette ki, Allah çalışanlara yardım etsin ama şu durumda işverene de yardım etsin. Kıdem ve yıllık izin gibi nedenlerle maliyet daha da artıyor.”

    KAYSO Başkanı Büyüksimitci, Kayseri’nin 12 aylık ihracat rakamının 2 milyar 580 milyon dolar, ithalatının ise, 1 milyar 185 milyon dolar olduğunu, kent ekonomisinin cari fazla verdiğini söyleyerek, konuşmasını sonlandırdı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.