|   | 
  • Başkan Kösedağ Almanya'yı kınadı


    Başkan Kösedağ Almanya'yı kınadı
    Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, tarihin en cani katliamına imza atan Almanya’yı kınadıklarını açıkladı.

    Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Almanya Federal Meclisi'nin önceki gün sözde soykırımla ilgili almış olduğu kararı şiddetle kınadıklarını belirterek, sözde kararın yok hükmünde olduğunu açıkladı. 

     

    Almanların tarihte unutulmayacak acılara imza atan bir millet olduğunu ifade eden Metin Kösedağ,

     

    “1934-1945 yılları arasında Almanya’nın en acımasız diktatörü Adolf Hitler, 6 milyon Yahudiyi hunharca öldürerek dünya tarihinde derin izler bırakacak büyük bir katliama imza atmıştır. Alman Nazi Partisi'nin liderinin Avrupa’da hegomanya kurma tutkusu 6 milyon Yahudinin yanı sıra 17 milyondan fazla insanın ölümüne neden olmuştur. Bu acı tabloyu yeniden üzülerek hatırlatırken Hitler zihniyetini şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.

     

    Kösedağ açıklamasını şöyle sürdürdü; “Alman Federal Parlamentosu’nun 1915 olayları ile ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz buluyoruz. Anadolu’da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmakla hiçbir ilgisi bulunmayan hadiselerin Almanya tarafından ‘soykırım’ olarak tevil edilmesi anlaşılamaz. Almanya gibi, ülkemizle tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda bu kararın alınması soruna ve çatışmaya hizmet eder.

     

    Gerek Almanya Federal Parlamentosu’nun aldığı bu kararı gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışını kınıyoruz.” 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.