|   | 
  • BAŞKAN YILDIZ, BİR MİLYARLIK MOBİLYA MERKEZİ'Nİ ANLATTI


    BAŞKAN YILDIZ, BİR MİLYARLIK MOBİLYA MERKEZİ'Nİ ANLATTI
    Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, meclis üyelerine 1 milyar liralık Türkiye'nin mobilya merkezi olacak 'Mobilya Kenti' anlattı.

     Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, meclis üyelerine 1 milyar liralık Türkiye'nin mobilya merkezi olacak 'Mobilya Kenti' anlattı.

    Kocasinan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden Başkan Bekir Yıldız yönetiminde toplanarak, gündemindeki konuları görüşüp karara bağladı. Yıldız, 19 ana, 1 ek gündem maddesiyle toplanan Kocasinan Belediye Meclisi'nin 2013 Mali Yılı'nda zabıta personeline 301 lira fazla çalışma ücreti ödemeye, Kayseri Spor etkinlikleri A.Ş'deki sermaye artışına 55 bin lirayla katılmaya ve belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 araç almaya oybirliğiyle karar verdiğini söyledi.

    Mobilya Kent'i yaptıran Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığıyla protokol imzalanması için imza yetkisi istediklerini vurgulayan Başkan Yıldız, "Mobilya Kent ve Mobitek, Kayseri için Erciyes'ten sonraki ikinci önemli projedir. Bir milyon metrekarelik arazide kurulan bin esnafın çalışacağı Mobilya Kent'le merkezindeki Mobitek için AB'den kredi sağlandı. Bu parayla esnafa ortak kullanacağı makinalar alınacak. Projenin şehrimize eski parayla bir katrilyon lira yatırım boyutu olacak. Mobilyanın yan hizmetini veren esnaflar da kooperatife üye oldu. Mobilyakent'in bir an önce tamamlanması için Büyükşehir ve Kocasinan Belediyesi, TOKİ, KASKİi, Elektrik Şirketi, Telekom, KAYGAZ süratle çalışıyor. Belediyeler olarak yollarını yapalım istiyoruz. Büyükşehir 30 metreden geniş, Kocasinan 30 metreden dar yol ve kaldırımları yapacak. Orada araçlarımız çalışıyor." dedi.

    Mobilya Kent'in inşaatına başlayan TOKİ'nin çok hızlı çalıştığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "TOKİ, Ekim'de 500, gelecek Ekim'de kalan 500 iş yerini teslim edecek. Projenin biran önce tamamlanması için gayret ediyoruz. Biz, kooperatiften katkı bekledik. Esnafın da elinde bu kadar para yok. Biz esnafın kısmi taahhütte bulunmasını istedik. Mobilya esnafı taşındığında, burası Türkiye'nin mobilya merkezi olacak." şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.