|   | 
  • Basketbol Şampiyonası Başlıyor


    Basketbol Şampiyonası Başlıyor
    A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu ilk maçında yarın Gürcistan'ın Tiflis kentinde Karadağ ile karşı karşıya gelecek.

    Bu yıl 41. kez düzenlenen 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası, 1 Eylül-18 Eylül tarihlerinde Almanya, Çekya, Gürcistan ve İtalya'da oynanacak. Turnuvada 4 grupta 24 ülke mücadele edecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alacak ülkeler çapraz eşleşme usulüyle eşleşecek. Son 16 turunda müsabakalar 10-11 Eylül'de Almanya'nın Berlin şehrinde yapılacak. Organizasyon grup karşılaşmalarının ardından Almanya'da devam edecek.
     
    Millilerin ilk rakibi Karadağ
    2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu’nda Karadağ, Bulgaristan, Gürcistan, Belçika ve İspanya ile mücadele edecek. Karşılaşmalar turnuvanın ev sahiplerinden Gürcistan’da oynanacak. Milliler, grubun ilk maçında yarın TSİ 17.15’te Tiflis’te Karadağ ile karşı karşıya gelecek.
    A Milli Basketbol Takımı, Karadağ ile son olarak 7 Eylül 2019 tarihinde oynanan FIBA 2019 Dünya Kupası’nda grup aşamasında karşılaştı ve parkeden 79-74’lük skorla galip ayrıldı.
     
    Türkiye ve Karadağ’ın Avrupa Şampiyonası yolu
    Milliler, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde D Grubu'nda Hırvatistan, Hollanda ve İsveç ile mücadele etti. Ay-yıldızlılar 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle grubu 3. sırada tamamladı ve şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Karadağ ise elemelerde G Grubu'nda Fransa, Büyük Britanya ve Almanya ile karşılaştı ve grubu 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle 3. sırada bitirdi. Rusya’nın FIBA tarafından men edilmesiyle onun yerine elemelerde en iyi galibiyet-mağlubiyet istatistiğine sahip Karadağ'ın yer alması kararlaştırıldı.
     
    Milliler, 2017'de son 16 turunda veda etti
    A Milli Basketbol Takımı, 2017 yılında Türkiye, Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın ev sahipliğinde organize edilen son Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'nda Sırbistan, Letonya, Rusya, Belçika, Büyük Britanya ile mücadele etti ve 2 galibiyet, 3 mağlubiyetle grubu 4. sırada tamamladı. Ay-yıldızlılar, son 16 turunda karşı karşıya geldiği İspanya'ya ise 73-56 yenilerek turnuvaya veda etti. Milli takım, Avrupa Şampiyonası'nda en iyi derecisini ise 2001 yılında elde etti. İstanbul'da düzenlenen turnuvada ay-yıldızlılar, finalde Yugoslavya'ya 78-69'luk skorla mağlup oldu ve ikinci oldu.
     
     
    A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’ın Avrupa Şampiyonası için belirlediği 12 oyuncu şöyle:
     
    "Alperen Şengün, Buğrahan Tuncer, Cedi Osman, Ercan Osmani, Furkan Korkmaz, Melih Mahmutoğlu, Onuralp Bitim, Sadık Emir Kabaca, Sertaç Şanlı, Shane Larkin, Şehmus Hazer ve Yiğitcan Saybir."
     
     
    Milli Takımın A Grubu’ndaki maç programı şöyle:
     
    Yarın
    17.15 Türkiye - Karadağ
     
    3 Eylül Cumartesi
    17.15 Bulgaristan - Türkiye
     
    4 Eylül Pazar
    20.00 Türkiye - Gürcistan
     
    6 Eylül Salı
    14.30 Belçika - Türkiye
     
    7 Eylül Çarşamba
    14.30 Türkiye - İspanya
     
    Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gruplar ise şu şekilde:
    A Grubu: Türkiye, Belçika, Bulgaristan, Gürcistan, İspanya, Karadağ
    B Grubu: Almanya, Bosna Hersek, Fransa, Litvanya, Macaristan, Slovenya
    C Grubu: Büyük Britanya, Estonya, Hırvatistan, Ukrayna, Yunanistan, İtalya
    D Grubu: Çekya, Finlandiya, Hollanda, Polonya, İsrail, Sırbistan



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.