|   | 
  • BAŞKÖY'E 30 KONTEYNER EV


    BAŞKÖY'E 30 KONTEYNER EV
    30 adet konteyner ev tamamlandı.

     Yeşilhisar ilçesine bağlı, Başköy Köyü'nde meydana gelen heyelan sonucu, evleri zarar gören ailelere gönderilmesi hedeflenen 30

    adet konteyner ev tamamlandı.

    Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'in, Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yaptığı girişimler sonucu ilk etapta 10 adet konteyner gönderilen Başköy'ün konteyner evleri 30'a tamamlandı.

    Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, konteyner evleri yerinde görmek ve afetzedeleri ziyaret etmek için Başköy'e gitti. Köy muhtarı Hamza Kapusuz ve köylüler tarafından karşılanan heyet ilk olarak, koyternerler hakkında bilgi aldı. Daha sonra konteynerleri tek tek gezerek afetzedelerin sıkıntılarını dinledi.

    Ziyaret hakkında açıklama yapan Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, afet evleri yapılana kadar, afetzedelerin konteyner evlerde kalacaklarını belirterek şunları söyledi:

    "Hepimiz hizmet için varız. Köylerde muhtarlar, ilçelerde ilçe başkanı ve belediye başkanı, milletvekilleri hepimiz bir aileyiz. Aile içerisinde bu tür ihtiyaçlar olur, bunları gidermekte hepimizin görevi. Daha önce geldiğimiz ilçe danışma toplantısında arkadaşlarımız konuyu dile getirmişlerdi. Bizlerde valilik ve kaymakamlıkla temas kurarak, Van bölgesine gönderilen konteynerlerden 30 tanesini istedik. Burada en büyük problemimiz yer problemi idi. Ama bu problemi de meradan hazineye devrini sağlayarak bu problemi de aştık. Parselasyon işlemleri bittikten sonra da, afetten gerekli ödeneği çıkartarak, kısa zamanda da afet evlerini yaptıracağız. Sizler birlik ve beraberliğinizi, devlete bağlılığınızı sürdürdüğünüz sürece bu problemleri hep birlikte aşacağız. Önümüzdeki sene sonbaharda herkes evine taşınır diye ümit ediyoruz. Elimizden geleni yapacağız."

    Başköy'deki ziyaretin ardından, Yeşilhisar ilçesini de gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Yaşar Karayel, İl Başkanı Ömer Dengiz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yeşilhisar ilçe danışma toplantısına katıldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.