|   | 
  • BAŞÖRTÜDE DANIŞTAY GEREĞİNİ YAPTI


    BAŞÖRTÜDE DANIŞTAY GEREĞİNİ YAPTI
    Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Hacı Yakışıklı, yaptığı açıklamasında, ?Danıştay 12. Dairesi aldığı bir kararla başörtülü olduğu için devlet memurluğundan çıkarıldığı için öğretmen Gülşen Demir?in tazminatını da alarak göreve iadesine karar verdi. Bu karar görevden alınanların yüreğine su serpti? dedi.

     Yakışıklı, ?2 yıl öncede öğretmen Melek Yılmaz için Danıştay?ın verdiği emsal niteliğindeki kararın ardından Gülşen Demir için de böyle bir karar verilmesi başörtü sebebiyle hukuksuzca görevden alınan memurların yüreğine su serpti? diye konuştu.
    Yakışıklı açıklamasına şu şekilde devam etti:
    ?Yerel mahkemenin de uyum gösterdiği Danıştay kararının üzerine 28 Şubat döneminde başörtü taktığı için görevinden alınan öğretmen Melek Sinan Yılmaz 2001 yılından itibaren yasal faizi ile birlikte tazminat almaya da hak kazanmış oldu. Bu durumun öğretmen Gülşen Demir içinde uygulanmasına karar verilmesi Danıştay?ın başörtülü memurların göreve dönmeleri konusunda ısrarcı olduğunu da ortaya koymuş oldu.
    MAZLUMDER olarak Danıştay?ın mağdur edilen başörtülü memurlar hakkındaki hukukun üstünlüğünü esas alan kararı hakkın yerine teslimi olarak görüyor, bu kararların tüm mağdur edilmiş başörtülüler için uygulanmasını ve yaşanan mağduriyetlerin bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.