|   | 
  • Bayram Günlüğü 3


    Bayram Günlüğü 3

    Bir Ayet:

    Ayete’l-Kürsî

    Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile

    “Allah, O’ndan başka tanrı yoktur; diridir, her şeyin varlığı O’na bağlı ve dayalıdır.
    Ne uykusu gelir ne de uyur.
    Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur.
    O’nun izni olmadıkça katında hiçbir kimse şefaat edemez.
    Onların önlerinde ve arkalarında olanları O bilir.
    O’nun ilminden hiçbir şeyi -dilediği müstesna- kimse bilgisi içine sığdıramaz.
    O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine almıştır.
    Onları korumak kendisine zor gelmez.
    O yücedir, mutlak büyüktür.” (Bakara Suresi, 255)
    Bir hadis
    Hadis-i Kutsi’de Buyruluyor ki

    Ebu Zerrin-il Gıfari (ra), Rasulullah (sav)'ın Rabbinden rivayet ettiği hadisi kutside şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

    "Ey kullarım, ben zulmü kendime haram kıldım, sizin aranızda da zulmü haram kıldım. O hâlde birbirinize zulmetmeyiniz. Ey kullarım, Benim hidayette kıldıklarımdan başka hepiniz delalettesiniz. O halde benden hidayet isteyin ki size hidayet vereyim.

    Ey kullarım, benim doyurduklarımdan başka hepiniz açsınız. Öyle ise benden yiyecek isteyin ki size yiyecek vereyim. Ey kullarım, Benim giydirdiklerimden başka hepiniz çıplaksınız. Öyle ise benden giyecek isteyiniz ki size giyecek vereyim.

    Ey kullarım, siz gece ve gündüz hata işliyorsunuz. Ben de bütün günahları affederim. Öyle ise benden af isteyin sizi affedeyim. Ey kullarım, siz bana zarar veremezsiniz ki zarar veresiniz. Yine siz bana fayda veremezsiniz ki fayda veresiniz.

    Ey kullarım, evvel geçenleriniz, sonra gelecek olanlarınız, insanlarınız ve cinlerinizin sizin aranızda en müttaki adamın kalbi gibi olsalar yine de mülkümde bir şey artmaz. Ey kullarım, evvel geçenleriniz sonra gelecek olanlarınız, insanlarınız ve cinleriniz sizin aranızda en facir (iskankâr) adamın kalbi gibi olsalar, yine de mülkümden bir şey eksilmez.

    Ey kullarım, evvel geçenleriniz, sonra gelecek olanlarınız, insanlarınız ve cinleriniz bir yerde dursalar da benden isteseler, ben de her birinize istediklerini versem bu benim yanımdaki (hazinem)den bir şey eksiltmez. Ancak denize batırılan iğnenin eksilttiği gibi eksiltir. Ey kullarım, onlar sizin amellerinizdir. Sizin hesabınıza olanları ben zapt ederim. Sonra onları size vereceğim. Kim hayır bulursa Allah'a hamd etsin. Kim de başka şey bulursa kendisinden başkasını kınamasın."

    Kırk Hadis, İmam-ı Nevevi. Bu hadisi Müslim rivayet etmiştir.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.