|   | 
  • Bayram öncesi kuruyemiş satışları arttı


    Bayram öncesi kuruyemiş satışları arttı

    Ramazan Bayramı nedeniyle Kayseri’de kuruyemiş satışları da arttı. Bayramda gelecek misafirlerine ev yapımı tatlı ikram etmek isteyen Kayserilı kadınlar, fındık ve cevize yoğun ilgi gösteriyor.
    Ramazan Bayramına sayılı günler kala çarşı pazarda da hareketlilik yaşanıyor. Kayseri’de Camikebir Mahallesi’nde kuruyemiş işi yapan Sercan Düşüktaş, bayram nedeniyle kuruyemiş satışlarının da arttığını söyledi. Bazı vatandaşların bayramda gelecek misafirlerine ikram için kuruyemiş aldığını ifade eden Düşüktaş, ağırlıklı olarak da kuruyemişin ev tatlıları için alındığını söyledi. Kayseri’de bayramlaşmalarda ev tatlısı ikramının bir gelenek olduğunu ve çoğu evde de şu günlerde ev tatlısı hazırlıklarının yapıldığını ifade eden Düşüktaş, “Bayramlarda gelenektir, evlerde ev tatlıları yapılır. Kayserili kadınlar bu konudaki hünerlerini sergiler.  Ev tatlıları için de genelde ceviz ve fındık içi kullanılır. Özellikle Kayserili kadınlar bu nedenle fındık ve cevize yapacakları tatlılar için yoğun ilgi gösteriyor. Biz de bayramda vatandaşın bütçesine destek olmak amacıyla bazı indirimler yaptık. Fındığın kilosunu 29.90 TL, ceviz içinin kilosu da 45 TL'den satışa sunuyoruz. ” dedi.



    Etiketler bayram kuruyemiş

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.