|   | 
  • BAYRAMINIZ ZEHİR OLMASIN! 8 SAAT ARAYLA DİNLENİN


    BAYRAMINIZ ZEHİR OLMASIN! 8 SAAT ARAYLA DİNLENİN
    Ramazan Bayramı sebebiyle araçlarıyla uzun yola çıkacakların 8 saat arayla dinlenmesi ve uyku ihtiyacını gidermesi tavsiye edildi.

     Kayseri Özel Tekden Hastanesi Nöroloji Uzman Dr. Murat Yusuf Sav, bayramda araçlarıyla uzun yola çıkacakların uykusuzlukla ilgili birkaç noktaya dikkat etmeleri durumunda sorun yaşamayacaklarını ifade etti. Sürücünün çoğu zaman uyku hali ve yorgunluğu fark etmediğine dikkat çeken Dr. Sav, ?Eğer seyahat halinde sürücü, direksiyon başında trafik işaretlerini atlıyor ya da hatırlamıyorsa, belirli bir noktaya odaklanmada güçlük çekiyorsa, başını dik tutmakta güçlük çekiyorsa, esneme, ensede gerginlik, gözlerin karıncalanması gibi belirtiler yaşıyorsa dikkat etmelidir. Uyku hali sebepleridir. Çevre ile irtibatı kopan bu sürücülerin en az yarım saatlik bir uyku ile dinç kalmaları mümkündür.? dedi. 

    Dr. Murat Yusuf Sav, 24 saatlik zaman diliminde 8 saat süreyle araç kullanılması ve 8 saat sonra mola verilerek uyku ile benzeri ihtiyaçların giderilmesinin kazaları önleyebileceğine dikkat çekti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.