|   | 
  • Belediyeden Sokak Köpekleri İçin Sıcak Yuva


    Belediyeden Sokak Köpekleri İçin Sıcak Yuva
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde dışarıda kalan sokak köpekleri için, köpek barınma evlerine ısıtıcı yerleştirdi.Kayseri Kocasinan ilçesi Molu köyünde bulunan köpek barınma evi, hayvanların daha iyi standartlarda...

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde dışarıda kalan sokak köpekleri için, köpek barınma evlerine ısıtıcı yerleştirdi.

    Kayseri Kocasinan ilçesi Molu köyünde bulunan köpek barınma evi, hayvanların daha iyi standartlarda yaşamaları için yeniden dizayn edildi. Soğuktan üşümemeleri için hayvanların kaldıkları yuvalara ısıtıcılar yerleştirilirken, barınağı ziyarete gelen kimi vatandaşlar da, beğendikleri köpekleri sahiplendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, ?Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizdeki sahipsiz sokak hayvanlarının daha iyi standartlarda yaşamlarını devam ettirebilmeleri adına, vatandaşlarımızla bu hayvanların da, en az insanlar kadar yaşam haklarına sahip olduğu düşüncesiyle ve gönüllü Kayseri Hayvan Severler Derneği mensuplarıyla bir kısım çalışmalar gerçekleştirdik. Öncelikle, mevcut köpek barınağı şartlarımızı iyileştirebilmek için, kendilerinin de önerilerini dikkate alarak çalışmalar yaptık. İnsanlarımız genellikle yaz aylarının gelmesiyle beraber, bağ evlerinde, bahçelerinde köpek edinerek köpek sahibi oluyorlar. Ancak kış aylarında maalesef o hayvanlar sokağa salınıyor. Bunun önüne geçebilmek için, öncelikle değişik periyotlarda eğitim planlamaları düşünüyoruz. Bundan böyle, köpek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız bize müracaat ederlerse, herhangi bir hayvanı gidip petshoplardan satın almak yerine, gerçekten ihtiyaçları varsa ve hayvan severlerse, burada çok değişik karakterlerde, cinslerde hayvanlar var. Onlara her türlü katkıyı da sağlayarak sahiplendirme projemiz var? diye konuştu.

    Amaçlarının, sokak hayvanlarının daha iyi ortamlarda yaşamalarını sağlamak olduğunu söyleyen Kayseri Hayvan Severler Derneği 2. Başkanı Nilgün Uzel ise, ?Bizim amacımız, Kayseri?deki muhtaç hayvanları iyi ortamlarda yaşatabilmek. İhtiyacı olanları tedavi etmek. Kayseri Hayvanları Koruma Derneği olarak, Kayseri halkına şunu anlatmaya çalışıyoruz. Biz insanlar hayvanlarla iç içe yaşamak zorundayız. Onlar doğanın bir parçası ve onlarsız bir hayat olmaz? ifadelerini kullandı.

    Köpek barınma evine gelen ziyaretçilerden bazıları ise, beğendikleri köpekleri sahiplendi. Barınağı ziyaret edenlerden hayvan sever Banu Öztoprak da bir köpek sahiplenerek, "İnsanlar, hayvanlara sahip çıkmalı, onlara yardım etmeli ve eziyet vermemelidirler. Bugün buraya gelerek kendime yakın hissettiğim köpeği sahiplenerek, ona sıcak bir yuva vermek ve beraber uzun yıllar yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.