|   | 
  • BİSİKLET TAMİRCİSİ İŞ YERİNDE ARAPÇA KURSU VERİYOR


    BİSİKLET TAMİRCİSİ İŞ YERİNDE ARAPÇA KURSU VERİYOR
    Kayserili bisiklet tamircisi Mahmut Öztemur, iş yerini adeta dershaneye çevirdi.

     Kayserili bisiklet tamircisi Mahmut Öztemur, iş yerini adeta dershaneye çevirdi. Öztemur, yaz aylarında yanında çırak olarak çalışan imam hatip lisesi öğrencilerine Arapça ders veriyor.

    Mahmut Öztemur, 21 yıldır Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki 30 metrekarelik dükkanda bisiklet tamiri işiyle uğraşıyor. Öztemur, bisiklet tamiri işinin yanı sıra yaz tatili döneminde yanında çırak olarak çalıştırdığı öğrencilere de ders veriyor. 2 yıldır haftanın salı ve cuma günleri iş yeri adeta dershaneye dönüyor. İmam hatip lisesinde okuyan 8 öğrenci, ustalarının mengeneye sıkıştırdığı tahta üzerinde gösterdiği Arapça dersini burada pekiştiriyor.

    Çalışırken çocuklara matematik, tarih ve Arapça'dan bazı temel konuları sorduğunu anlatan Öztemur, çocukların bunları bilmediğini gördüğünü söyledi. "Bunun üzerine çocuklara zanaat öğretmenin yanında, Arapça başta olmak üzere bazı temel konularda ders vermeye başladım. Özellikle Arapça ve temel matematik konularında zayıf olduklarını gördüm. Çocuklara buradaki derslerde hocalarımdan öğrendiğim Arapça altyapısını gösteriyorum. Ders anlatmaktan daha çok Arapça ve matematiği sevdirdiğime inanıyorum." dedi.

    Bisiklet tamircisi Mahmut Öztemur, ailelerden de olumlu tepkiler aldığını söyledi. Önceleri tereddüt eden ailelerin sonradan destek olduğunu belirten Öztemur, "Aileler bizi tanıdıktan ve derslerin faydalı olduğunu gördükten sonra çocuklarını severek göndermeye başladılar. Hatta evlerinin kapılarını açtılar." diye konuştu.

    Evlerinde, buradaki gibi ders çalışma ortamı oluşturamadıklarını ifade eden öğrenciler de bu durumdan memnun. Özellikle Arapça dersinde okuldaki başarı düzeylerinin yükseldiğini belirten imam hatip lisesi 11. sınıf öğrencisi Bekir Keşlioğlu, ders çalışma eksikliğini arkadaş ortamında ve ustasının yardımıyla giderdiğini söyledi. Yaz aylarında bisiklet tamirini öğrenmek için burada çalıştığını anlatan Keşlioğlu, "Ustam, işi öğretmek yanında Arapça konusunda da bildiklerini bizimle paylaşıyor." dedi. 10. sınıf öğrencisi Talha Öztemur da evlerinde yakalayamadığı çalışma ortamını burada bulduğunu ifade etti. Yine 10. sınıf öğrencileri Hüseyin Kibar ve Adem Can da okulda işledikleri konuları bisiklet tamiri dükkanında tekrar ettiklerini dile getirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.