|   | 
  • Hakan Çitmen

    BİTCOİN Ralliye Hazırlanıyor! 14 BİN $ Ne Zaman?

    Fırtına öncesi bir sessizlik hakim piyasalara!!!

                Bitcoin son haftalarda düşüş seyrine girdi. Ne zaman düşse hemen insanların ilgisinden çıkar. Ne zaman olağandışı bir yükseliş olsa hemen insanlar hemen alalım moduna geçer. Bu davranış klasiktir. Maharet, herkesin yapmadığını yapabilmekte. Maharet herkesin değil, doğru olanın peşinden gitmekte. Maharet, görülmeyeni görmek, herkesin bilmediğini bilmekte. Milyonerlerin para kazanma sırrı bu işte. Piyasayı doğru okuyan her zaman kazanır.

                Dünyayı saran Korona virüs BTC için, yeni bir fırsat doğurdu. Gelişmiş ülkeler kağıt para dışında alternatif düşünürken mevcut durumda piyasası bulunan kripto paralara imtiyazlar vermeye başladılar.

             GELECEĞİN PARASI OLMASI MÜMKÜN!

                Koronavirüs tehlikesi, Kripto paraların başka bir işlevinin daha iyi kavranmasına sebep oldu. Virüsün temasla bulaşıyor olması, kağıt ve madeni paralar için risk oluşturmaya başladı. Kripto paraların, hiç dokunmadan sadece dijital ortamda transfer edilebiliyor olması, virüs tehdidini bitirdi. Böylelikle dijital paralar geleceğin parası olma yolunda bir sınavı daha geçmiş oldu. Çin piyasalarda  ve dolanımda olan Yuanlarını sterilize etmek için ışına tabi tutuyor. Dezenfekte olması için büyük çaba sarfedecek. Çünkü para elden ele dolaşan ve hastalık yayması muhtemel en tehlikeli ve riskli enstürüman. Gelecek “Kripto paralar” üzerine inşa edilecek.

                 Dünya borsalarından ülke fark etmeksizin çok ciddi miktarlarda para çıkışı oldu olmayada deveam edecek. Kripto paralarda bu düşüşten nasibini aldı. Bir çok ülke parasal sistemlerini gözden geçirmeye başladı. Hala riskli bir piyasa olmasına rağmen, 260 Milyar Dolarlık dev bir piyasa hala ayakta. Artmaya da devam edecek.

                Toplamda 5 bin 160 adet coin kripto para piyasasında alış ve satışa sunulmuş vaziyette. 20 binden fazla kripto para borsası mevcut. Türk lirası Dolar ve Euro ile de alım imkanı var. Bunu da bilgilerinize sunuyorum.

               

     

     

     

                TEKNİK GÖSTERGELER NE DİYOR!

                Önce 11 bin $ seviyelerini konuşurken piyasalardaki çöküş, kripto paraları da vurdu. Piyasalarda satış dalgası bu piyasayı da vurdu. 8500-8700$ arasında vakit geçirdikten sonra, bu seviyelerde kuvvetli destek bulan bitcoin, yeni bir atağa hazırlanıyor.  Teknik göstergelere göre, haftalıklarda bir oluşum grafikte kendini göstermeye başladı.

                Çünkü, Boğa sezonunun geldiğinin işaretleri belirdi. Eğer bu olgunlaşırsa Bitcoin de olası seviyeler 14 bin Dolar olacak. Bu hareketin mart ayı içinde olgunlaşmasını, kendisini tamamen göstermesini ve Nisan ayında da bu hedefin ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyorum. Daha sonrasında hangi hedeflere gelir onu da zamanı gelince söyleyeceğim.

                PEKİ ŞİMDİ NE YAPMALI?

                Alım yapmadan önce dikkat edilecek detaylar vardır. Bu ayrıntıları tecrübe sahiplerinden öğrenirsiniz. Ya da bedelini ödeyerek kendiniz öğrenirsiniz.

                80 Milyar Dolarlık servet ile dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Warren Buffett’in yatırım tecrübesi dikkat çekicidir. "Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur, başkaları korktuğunda aç gözlü ol.”

                Warren Buffett’ın en meşhur sözüdür bu. Yatırım felsefesini en iyi bu cümle özetler. Çünkü Warren Buffett borsa yükselirken almaz, düşerken alır. Yazımın üst kısmında insanların ilgisinin artan fiyatla doğrudan ilişkili olduğunu söylemiştim. Fiyatın yükselmesi kar ettiğini gösterir, doğru zamanda aldıysan tabiî ki de. Yükselişi seyrettiğin an, “hemen alayım” düşüncesinin, karşı konulamaz bir arzusu vardır. Seni duygularına esir eder. Ama bu en yanlış hareket olur.

                "Çorap da olsa, hisse senedi de olsa fiyatı düşerken satın alırım.”Buffet bu sözü ile de alış verişte ne kadar usta olduğu kısa bir hayat felsefesi ile anlatır. Finans piyasaları, insanların psikolojisine oynar. İradesine hakim olamayan birisi, kaybetmeye başkalarına para kazandırma mahkumdur.

                Sabrın en zor gösterileceği anlardandır. Neyi ne zaman alacağını bilirsen, kazanmayı biliyorsun demektir.

    Bu nasihatleri unutma!                                                                         

    Kazanmak istiyorsan, kazananların nasıl yaptığına bak!

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.