|   | 
  • BM: İsrail ordusu çocukları bilinmeyen yönde götürdü!


    BM: İsrail ordusu çocukları bilinmeyen yönde götürdü!
    Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Laurence, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nde bir gazeteci dahil düzinelerce erkeği ve erkek çocuğunu gözaltına alarak, ardından iç çamaşırlarına kadar soyarak kamyonlarla bilinmeyen bir yöne taşıdığını belirtti.

    Sözcü Laurence, konuyla ilgili verilerin doğrulanmasının zor olduğunu ancak İsrail ordusunun birçok erkek Filistinliyi gözaltına aldığını, aralarında yaşlı erkekler, genç erkek çocukları ve ünlü bir Filistinli gazetecinin de bulunduğunu ifade etti. İsrail askerlerinin, gözaltına alınanları gözleri bağlı bir şekilde sokağa oturmaya zorlamadan önce onları iç çamaşırlarına kadar soydukları bilgisini de paylaştı. Gözaltına alınan kişilerin, film ve fotoğraflandıktan sonra sadece iç çamaşırlarıyla zorla kamyonlara bindirilip bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edildi. Laurence, bu aşağılayıcı muameleyle ilgili videoların yayınlanmasının uluslararası insani hukukun ve insan haklarının ihlali olduğunu belirtti ve ek bilgi arayışında olduklarını ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.