|   | 
  • Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı dava başladı


    Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı dava başladı
    Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 572 gün önce başlayan Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı 9 sanıklı davaya devam edildi. Esasa ilişkin sanıklar, savunma yapıyor.

    572 gün önce, 1 Kasım 2016’da başlayan 68 sanıklı davanın 26 Ekim 2017'de görüldüğü celsesinde mahkeme heyeti Boydak'ların diğer 5 şirketine de hisse büyüklükleri nedeniyle kayyum atanmasına, olaylara göre bazı sanıkların dosyalarının tefrik edilerek bu dosyadan ayrılmasına karar vererek 14 sanıklı duruşmayı 6 Şubat 2018'e ertelemişti. 6 Şubat’ta görülen davada 14 sanıktan 5’inin bu dosyadan tefrik edilmesine ve Boydakların olduğu 9 sanıklı davanın 7. celsesinde 13 Nisan'a ertelenmesine karar vermişti. 
     

    Savcılık mütalaasını vermişti 

    13 Nisan’da görülen davada savcılığa mütalaa için süre verilmiş, dava 28 Mayıs’a ertelenmişti. Savcı mütalaasında 815 gündür tutuklu sanık Memduh Boydak hakkında ‘silahlı terör örgütü yönetmek’ suçundan 15 yıl ila 25 yıl arasında cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Memduh Boydak’ın hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Diğer sanıklar Hacı, Şükrü, İlyas, Mustafa, Bekir, Erol Boydak ve Murat Bozdağ hakkında verilen mütalaa ise sanıkların suçlarının ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunu oluşturduğu gerekçesiyle 7 sanığa 6 yıl 3 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. 

    8. celsesi görülmeye başlandı 

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 8. celsesi bugün görülmeye başlandı. Davaya tutuklu sanık Hacı Boydak Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Memduh Boydak, Şükrü Boydak ile tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ ve Halit Bayhan duruşma salonunda hazır bulundu. 

    Mütalaada beraatı istenen tutuksuz sanık Halit Bayhan, “Bir kuruşumu dahi bu hainlere yedirmedim. Yardımlarımı dahi hep İHH’ya yaptım. Bu yapıdan hep nefret ettim, uzak durdum. Beraatımı istiyorum” dedi. 

    Savcılıkça ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılması istenen tutuksuz sanık Bekir Boydak ise “Ben asla böyle bir suç işlemedim. 30 yıldır İstanbul’da ikamet etmekteyim, Kayseri’yi bilmem. Sosyal medya hesaplarımda kendi kanaatlerim olan paylaşımlar değil, haberleri retweet yaptım. Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı’nda ağabeylerim tutuklandıktan sonra sadece 3.5 ay yöneticilik yaptım, o sürede de hiçbir karar alınmadı. Örgüt adına hiçbir zaman para toplamadım. Milyarlar kazanan biriydim. Onlarca kuruma yardım yaptık, 17 bin liralık yardım amaçlı verdiğim iftar yemeği karşıma suç olarak geldi. Ben terör örgütü üyesi olmadım. Bu örgüt içinde ne yönetici, ne üye tanırım. Sami Boydak’ın ifadesinde 13 yıl önce Pensilvanya ziyareti söyleniyor, 2005 yılında FETÖ diye bir şey var mıydı, yüzlerce yurt dışı gezim oldu, o geziyi hatırlamıyorum. Bu örgütün liderini de kınıyor, lanetliyorum” diye konuştu. 

    Savcılık mütalaasında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılması talep edilen tutuksuz sanık İlyas Boydak da, “Ben Hacı Boydak’ın oğluyum. Tüm iddialar soyut ve delilsizdir. Benim Boydak Holding’de sadece yüzde 2 hissem var. Nurettin Okandan ile Mesut Haskahveci’nin etkin pişmanlıkta bulundukları iddiaları kabul etmiyorum, ben böyle bir oturma grubunda yer almadım. Kopyala, yapıştır ile iddianame hazırlanmış, beraatımı istiyorum” ifadelerini kullandı. 

    Savcılık, tutuksuz sanık Murat Bozdağ'ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılması istedi. Bozdağ, mahkemede “Ben asla terör örgütü üyesi olmadım. Paylaşımları sadece eleştiri şeklinde paylaştım, pişmanım. Tanıkların iddiaları görgüye dayalı değil, hep duyum şeklindedir. Beraatımı talep ediyorum” dedi. 

    Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.