|   | 
  • Boydak : ?Hizmet için Projeler Üretiyoruz?


    Boydak : ?Hizmet için Projeler Üretiyoruz?
    Avrupa Birliği-Türkiye Odaları ortaklı hibe programı kapsamında 'Kayso Global-Kayseri Sanayi Odasının Uluslararasılaşma Hizmetlerinin Geliştirilmesi' projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

     
    Kayseri Sanayi Odasında yapılan 'Kayso Global - Kayseri Sanayi Odasının Uluslararasılaşma Hizmetlerinin Geliştirilmesi' projesinin kapanış programına, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nieves Agreda Gimenez de Cisneros, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Varol ve Kayser Sanayi Odası meclis üyeleri katıldı. Programda açılış konuşması yapan Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Boydak, "Biliyorsunuz AB tarafından finanse edilen projemizi tamamlamakta olduğumuzu paylaşmak üzere birlikteyiz. Özellikle verdiği hizmetler ile başarılı çalışmalar yürüten proje ortaklarımız Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyoruz. Ülkemizin dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer almasının en önemli faktörlerinden bir tanesi de özel sektörümüzün yaptığı yatırımlar olmaktadır. Bu nedenle özellikle uluslararasılaşma noktasında üyelerimize daha fazla hizmet sunmak amacıyla proje ve çalışmalar yürütmekteyiz. Bu projemizde onlardan birisi" diye konuştu.
    Projenin amacına değinen Boydak, "Uluslararasılaşma konusunda üyelerimize uzmanlaşmış ve bu alanda başarılı faaliyetler yürüten AB üyesi temsilcilerin tecrübelerini buraya aktarmaktı. Projemizin sonunda iki ana başlık seçildi. Birincisi kilometre sıfır adım adım uluslararasılaşma projesi, diğeri de uluslararası pazarlara giriş projesi şeklinde iki başlığı daha yoğun kullandık. Bu projelerle üyelerimize yeni kapılar açmış olduk. Bundan sonrada inşallah yapacağımız çalışmalar hayırlı olur" şeklinde konuştu.
    Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nieves Agreda Gimenez de Cisneros ise, "2 Haziran 2010'da imzalanan ortaklık anlaşması kurumları değil kişileri ilk kez bir araya getirdi. Zaragoza Sanayi ve ticaret Odası ile Kayseri Sanayi Odası temsilcileri arasında çok sıcak bir bağ oluştu. Bu projenin asıl amacı bahsi geçen projenin bilinirliğini arttırmaktı ve bu amaç basının da katkısıyla büyük kitleler tarafından tanındı. Bu amacın gerçekleşmesinde özellikle Kayseri Sanayi Odasının çok büyük emeği oldu" dedi.
    3 - 4 Nisan tarihlerinde Zaragoza Sanayi ve Ticaret Odasının Kayseri Sanayi Odası ile Nevşehir Sanayi ve ticaret Odası yetkililerini ağırladığını belirten Cisneros,"Bu sayede bizim Sanayi ve Ticaret Odasında çalışan arkadaşlarımızla tanıştılar. Bu çalışmalarda akıllarda kalan ise iki kültür ve üç oda arasındaki iyi iletişimdir. 2013 yılının Temmuz ayında ithalat hacmimiz 170 milyon Euro'yu geçmiştir. Bu elimizdeki son verilerdir. Bu projenin ana amacı ise, Türk Sanayi Odaları ile AB Sanayi Odaları arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek bilgi paylaşımını sağlamak ve şirketler arası etkileşimi kolaylaştırmak" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.