|   | 
  • Boydak: "Türkiye ekonomik olarak doğru yolda"


    Boydak:
    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye'nin ekonomik olarak doğru yolda olduğunu söyleyerek, "Hükumetimizin Doğu ve Güneydoğu'daki kalkınma hamlelerine iş dünyası olarak elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

    KAYSO Haziran ayı Meclis Toplantısı, HES Kablo bahçesinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yeni kurulan hükümetten çok umutlu olduklarını söyledi. Boydak,

     

    "Geçen ay içerisinde yeni hükümetimiz kuruldu ve görev dağılımı yapıldı. Bu dönemde yine Kayseri olarak boş geçmedik. Bir bakanımız var. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bey, 21 yıllık belediye başkanlığı tecrübesini inşallah çevre ve şehircilik alanında da tüm Türkiye'ye vermiş olacak. Tecrübesinden tüm Türkiye istifade edecek. Bizde başarılarını göreceğiz. Kabinede de çok kıymetli insanlar var. Sayın Başbakanımızın geçmiş tecrübelerini de iyi biliyoruz. Bu hükümet bende bir reform ve yatırımcı bir hükümet algısı yarattı. Bu anlayış içerisinde zaten şuanda da 2 tane önemli ihtiyacımız var. Reformlar ve yatırımlardır. Her iki işte de eğer işi sıkı tutarsak Türkiye olarak önümüz açıktır" ifadelerini kullandı.

     

    Türkiye'nin ekonomik olarak doğru yolda olduğunu kaydeden Boydak, "Birçok çevre tarafından çok küçük geleceği tahmin edilen büyüme rakamı yıla endekslediğimiz zaman yüzde 4.8’e geldi. Buda aslında Türkiye’nin ekonomik anlamda ne kadar doğru yolda olduğunun bir göstergesidir. Bunu bizim bölgemiz açıkçası hiç beklemiyordu. Avrupa ülkelerine ve AB üyelerine baktığımız zaman rakamlar çok aşağılarda. Dünyanın en hızlı gelişen ekonomileri içerisinde hemen onların altındayız. Rakamlarımız bize onu gösteriyor. İnşallah bunun devamı gelir. Merkez Bankası hamlelerini görüyoruz ve beğeniyoruz. En azından piyasamızın ileriye daha da ümitle baktığının göstergesidir. Faizlerde 2 defa düşüşler oldu. Bu dahi bizleri hafifte olsa rahatlatmış oldu. Bu reform anlayışı içerisinde ve yatırımcı anlayış içerisinde devam edecek hükümetin bir önemli faaliyetinin de iş dünyasının bekleyen meselelerine el atmak. Zaten reform dediğimizde de bunun içerisine giriyor. Bunları da bekliyoruz çünkü kabinede eski tecrübelerinden tanıdığımız çok başarılı ağabeylerimiz ve arkadaşlarımız var. Onlarında bu süreçte bu gayretle bizi temsil edeceklerine ve iş dünyamızın meselelerine bakacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

     

    Boydak, sözlerini şöyle sürdürdü:

     

    "Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın açıkladığı yeni dönem yatırım hamlelerimizin ipuçları geldi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde 4 kentin merkez seçilmesi ve bu 4 şehrin bu kalkınmada merkez olarak seçilmesi doğru bir anlayıştır. Buralar üzerinden bölgenin kalkındırılması doğrudur. İnşallah bizde iş dünyası temsilcileri olarak hükümetimizin bu hamlelerine elimizden gelen desteği vereceğiz. Hükümetin bu hamleleri ve bu anlayış içerisinde bizimde meslek örgütleri olarak çok kıvrak hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle burada TOBB’a çok iş düşmektedir. 365 oda ve borsamıza çok iş düşmektedir. Meseleyi üyelerimizle iyi paylaşmamız gerekiyor. Meseleyi iyi anlatmamız gerekiyor.

     

    İnşallah biz KAYSO yönetimi olarak her zaman elimizden geldiği kadar sizlerle paylaştık ve paylaşacağız. Bundan sonra ki süreçte de sizlere adeta yön çizme gayretini göstereceğiz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.