|   | 
  • BU BELDEDE HERKES ATA BİNİYOR


    BU BELDEDE HERKES ATA BİNİYOR
    Kayseri'nin Develi İlçesi Sindelhöyük Beldesi'nde 7'den 70'e herkes ata biniyor.400'e yakın tarımsal, ulaşım ve yarış amaçlı atın bulunduğu beldede binicilik kulübü kuruldu.

     Kayseri'nin Develi İlçesi Sindelhöyük Beldesi'nde 7'den 70'e herkes ata biniyor. 400'e yakın tarımsal, ulaşım ve yarış amaçlı atın bulunduğu beldede binicilik kulübü kuruldu.

    Erciyes Dağı eteklerindeki Develi Ovası'nda bulunan 5 bin nüfuslu Sindelhöyük Beldesi'nde köy ve mezralar arasında ulasımın yanı sıra Sultansazlığı Kuş Cenneti'nden kesilen sazların taşınmasında kullanılan atlar, beldede kurulan binicilik kulübü sayesinde yarışmalarda ve cirit müsabakalarında da kullanılmaya başlandı.

    Sindelhöyük Atlı Spor ve Binicilik Kulübü Başkanı Mahmut Kılıç, beldede doğuştan kazandırılan binicilik hevesinin 70 yaşına da gelse devam ettiğini, ata sporunun geliştiğini, at biniciliği adeta hobi olarak yaşatıldığını söyledi.

    Biniciliğin tarihi çok eski döneme kadar uzandığı beldede çocuklara önce atın sol tarafından binilip, inileceği Atın hareketsiz kalmasını sağlamak için dizgin sol elde sıkı ve gergin tutulacağı ve at üzerinde nasıl durulacağı belirtildi. Mahmut Kılıç, "Yakın döneme kadar ulaşımda, tarımda çift sürmede kullanılan atlar, yarışma ve cirit oyunlarında kullanılıyor. Beldedeki at sayısı giderek artıyor" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.