|   | 
  • BU KÖY 2013 YILINDA ELEKTRİĞE KAVUŞTU


    BU KÖY 2013 YILINDA ELEKTRİĞE KAVUŞTU
    Develi ilçesine bağlı Kozluca köyü elektriğe kavuştu.

     Kayseri?nin Develi ilçesine 25 kilometre uzaklıkta olan ve bir dönem boşalan Kozluca köyü, muhtar Bayram Erol ve yakınlarının yerleşmesi sonrasında 2013 yılında elektriğe kavuştu. 
    Develi ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki eski bir yerleşim birimi olan Kozluca köyünü muhtar Bayram Erol ve yakınları yeniden hayata döndürmeye çalışıyor. 30 kişinin besicilik ve arıcılık için elverişli olan köye yeniden dönüş yapması sonrasında 2013 yılında köye elektrik bağlandı. Devletin hayvancılığa verdiği teşvikten yararlanan ve tamamen doğal ortamda yaşayan köylüler içme sularını depodan sağlarken, hayvanların sulamasını ise dağlardan gelen kaynak sularının toplandığı kuyulardan tulumba yardımı ile su çekerek karşılamaya çalışıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.