|   | 
  • Bu Zaferi Çocuklarımıza Aktarmak Bir Vatan Borcudur


    Bu Zaferi Çocuklarımıza Aktarmak Bir Vatan Borcudur
    Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay 18 Mart ile ilgili açıklama yaptı.

    Akay, "18 Mart 2014 Bundan 99 yıl önce 18 Mart 1915 tarihinde Türk Milletinin en şerefli ve anlamlı zaferlerinden birine Çanakkale geçilmez diyerek imza atan atalarımızı rahmet ve dua ile yad ediyoruz" dedi.
    "Kurtuluş savaşımızın temellerinin atıldığı Kuvayı Milliye ruhunun canlandığı, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin tüm dünya tarafından anlaşıldığı büyük bir mücadeleyi kelimelerle anlatmak, yazıya dökmek tabiî ki imkansızdır.Ancak böylesine şanlı ve muhteşem bir ecdadın torunları olarak bu zaferi çocuklarımıza, torunlarımıza aktarmak bir vatan borcudur" diyen Akay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
    "Bu savaşla birlikte sadece Türk milletinin değil, tüm dünya uluslarının kaderinin değiştiği düşünüldüğünde ne kadar büyük bir zafer kazanıldığı unutulmamalıdır. Bu büyük savaşta metrekareye altı bin merminin düştüğü, iman dolu Türk Askerlerinin şehit olacağını bile bile yiğitçe zerre tereddüt etmeden destan yazdığı tarihte beklide bir daha eşi benzeri görülemeyecek büyük bir zaferin adıdır Çanakkale.
    Bu güzel topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, tüm dünyanın vermiş olduğu mücadele ile takdirini kazanan ecdadımızı asla unutmayacak ve onlara layık olmak için var gücümüzle çalışacağız.
    Şehitlerimizi anma ve Çanakkale deniz zaferinin 99. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dünden bugüne ebediyete intikal etmiş şehadet şerbetini hiç düşünmeden içen tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.