|   | 
  • Bugün bu şehirlerde okullar tatil


    Bugün bu şehirlerde okullar tatil
    Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde okullar tatil edildi.

    İşte tatil edilen okulların il ve ilçe listesi:

     

    İSTANBUL

    İstanbul Valiliği  tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul İlinde devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceği ve aralıklarla artarak devam edeceği bekleniyor. Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla, anaokulları, ilk, orta,  liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma merkezleri ve halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görüldü. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklar.”

    BURSA

    Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Bursa’nın Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık’ta 1 gün ara verildi.

     
    ERZURUM
    Erzurum’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Kamuda çalışan engelliler de idari izinli sayıldı.
     
    Şehirde beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Aralıklarla devam eden yağış akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Kar kalınlığı il merkezinde 30 santimetre olarak ölçüldü, termometreler eksi 4’ü gösterdi. Yoğun kar nedeniyle Tekman, Karayazı, Karaçoban, Çat, İspir ve Aşkale ilçelerinde 130 köy ve mezra yolu kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar nedeniyle yol açma çalışması başlattı. İlçe belediyeleri yol ve kaldırımlarda kar kürüme çalışması başlattı.
     
    NİĞDE
    Yoğun kış şartlarından dolayı Niğde merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalardaki bütün ilk, orta ve lise dereceli okullar bugün (perşembe) günü tatil edildi.
     
    Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeni ile 31 Aralık 2015 Perşembe günü okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir.” denildi.
     
    KOCAELİ
    Kocaeli’de kar yağışı nedeniyle okulların perşembe günü tatil edildiği bildirildi.
     
    Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tatile ilişkin twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu: “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31.12.2015 Perşembe günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Sevgili çocuklar, yeni yılınızı kutluyor, ailelerinizle birlikte sağlık, başarı ve mutlulukların sizlerle olmasını diliyorum.”
     
    KASTAMONU
    Kastamonu’nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.
     
    DÜZCE
    Düzce’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.
     
    KARAMAN
    Karaman’da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.
     
    NEVŞEHİR
    Nevşehir’de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.  Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.
     
    BOLU
    Bolu’nun Dörtdivan ve Gerede ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi. Bolu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle iki ilçede eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.
     
    ÇORUM
    Çorum’da gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede okullar, 2 gün tatil edildi. Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent merkezindeki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi. Kar yağışının etkili olduğu Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ ilçelerinde de okullar 2 gün tatil edildi. Osmancık, Kargı ve İskilip’te ise eğitim devam ediyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.