|   | 
  • Bursa'da canlı bomba saldırısı


    Bursa'da canlı bomba saldırısı
    Bursa’da Ulu Camii yakınlarında dün akşam saatlerinde şiddetli bir patlama oldu. Bursa Valiliği, yaşanan patlamaya kadın canlı bombanın yol açtığı, intihar bombacısının kendisini patlattığını açıkladı. Patlamada canlı bomba öldü, 13 kişi de yaralandı.

    Saldırı, tarihi Kapalıçarşı’nın Ulu Cami yönündeki girişinde gerçekleşti.

     

    Kadın canlı bomba, üzerindeki düzenekle kendini patlattı. O sırada camide cenaze namazı kılınıyordu. İş çıkışı olduğu için caminin bulunduğu cadde de kalabalıktı. 13 kişi yaralandı.

     

    Canlı bombanın bacakları ve kollarının koptuğu görültü. Tam önünde devasa beton saksılar parçalandı. Beton saksılar, büyük bir gürültüyle patlayan ve şehir merkezinin hemen hemen her yerinden duyulan bombanın tahribatının daha az olmasını sağladı.

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Patlamada ölen saldırganın kimliği araştırılıyor. Canlı bombanın, başka bir hedefinin olup olmadığı ve üzerindeki bombayı erken patlattığı ihtimalleri de değerlendiriliyor.

     

    Davutoğlu’ndan Bursa saldırısı açıklaması

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar’a yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Bursa’daki terör saldırısına ilişkin,
     
    “Bu, ülkemize, halkımıza dönük saldırılardır. Ağır yaralı vatandaşımız yok. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü. Halkımıza bu saldırı dolayısıyla, direnç gösterme konusundaki kararlı tutumu dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu terör saldırıları Türkiye’nin terörle mücadelede konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Nerede ne şekilde olursa olsun mutlaka teröriste ve terör faaliyetlerine karşı en kararlı, etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz. Teröristin kimliği ile ilgili çalışmalar güvenlik güçlerince sürdürülüyor. İçişleri Bakanı, Bursa Valisi ile yakın bir istişarede bulunduk.
     
    İnşallah, teröristin kimliği tespit edilecek ve arkasında bütün güçler çıkarılıncaya kadar bu çalışmalar kararlılıkla devam edecek” diye konuştu. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.