|   | 
  • Büşra'nın Yeniden Yürüyebilme Mutluluğu


    Büşra'nın Yeniden Yürüyebilme Mutluluğu
    Kayseri'de 11 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı kaza sonrası hayati tehlikeyi atlatan Büşra Baran, yaşama tutundu.

     Ters kaynayan leğen kemiği nedeniyle oturamayan ve yürüyemeyen Büşra, Konya'da geçirdiği operasyonun ardından yeniden ayağa kalkıp, yürüyebilmek için egzersizlere başlayacak.

    Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen, içinde üniversite öğrencilerinin de bulunduğu midibüs, geçen yıl 21 Aralık'ta Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bir evin duvarına çarptı. Arkadan gelen bir minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara vurdu. 11 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı kazada, Niğde Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksekokulu öğrencisi 21 yaşındaki Büşra Baran, hayati tehlike kaydıyla hastaneye kaldırıldı.

    Adeta zamanla yarışılarak hastaneye yetiştirilen Büşra'nın iç kanaması durduruldu, yoğun bakımda 6 gün kaldı. Kendisine geldiğinde oturamadığını ve yürüyemediğini anlayan Büşra, Konya Farabi Hastanesinde geçirdiği başarılı operasyonla ayağa kalkacak.

    - "Yürüyemeyeceğim için çok korktum"

    Ameliyatın hemen ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Büşra Baran, araçtayken sadece "frenler patladı" sesini duyduğunu söyledi. Gözlerini açtığında kendisini hastanede bulduğunu belirten Baran, kazada ağır yaralandığını sonradan öğrendiğini dile getirdi.

    Belden aşağısını hissetmediği için zor günler geçirdiğini ifade eden Baran, "Sürekli çarşafın üzerinde bir o tarafa bir bu tarafa taşınıyordum. Yürüyemeyeceğim için çok korktum. Geçirdiğim ameliyat sonrası kendimi iyi hissediyorum. Olduğum yerde yatıp duruyordum. Artık ayak parmaklarımı rahatça hareket ettiriyorum. Doktorum kısa sürede desteksiz yürüyebileceğimi söyledi. Artık oturabiliyorum. Yürüyeceğime inandım. Çok mutluyum" diye konuştu.

    Baran'ın dayısı Abdulkadir Aydın (45) ise yeğeninin geçirdiği zor günlere rağmen hayattan hiç kopmadığını vurguladı. Konya'daki ameliyat sonrası yürüyeceğine inanan Büşra'nın tedaviye hızla yanıt vermeye başladığını aktaran Aydın, çarşafın içinde getirdikleri yeğenini daha sağlıklı şekilde hastaneden çıkartacakları için mutlu olduklarını kaydetti.

    - Leğen kemiğinde ciddi kırıklar vardı

    Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi ise hastanın geçirdiği kaza sonucu leğen kemiğinin kötü kaynaması ve ciddi kırıklar nedeniyle yürüyememe şikayetiyle kendilerine başvurduğunu anlattı.

    Yapılan tetkiklerin ardından riskli ve büyük bir ameliyatın kararını aldıklarına işaret eden Arazi, şöyle konuştu:

    ''Ters kaynayan leğen kemiği, bel kemiğinin düzenini bozmuş. Leğen kemiğinin bir parçası yukarıya doğru çıktığı için, kalçanın merkezini değiştirmiş ve bele baskı yapmış. Bu nedenle yürüyemeyen hastamızın leğen kemiğini eski haline getirdik. Bütün kırıkları birleştirdik. Bize geldiği haliyle yürümesi ve oturması çok zordu. Yürüse bile ayağının biri diğerinden kısa olur ve topallayarak yürürdü. Ancak hastamız şimdi oturuyor, kısa süre sonra da yürüme egzersizlerine başlayacak."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.